2020-05-16 23:22:16
Φωτογραφία για Το «υπερόπλο» του Ερντογάν για Αιγαίο και Μεσόγειο ολοκληρώνεται πριν της ώρας του
Το πρώτο αεροπλανοφόρο τουρκικής ναυπήγησης δέχεται τις τελικές πινελιές σε ναυπηγείο της Κωνσταντινούπολης - Ο Ερντογάν επενδύει πάνω του όνειρα ναυτικής επικράτησης στην Μεσόγειο

Το νέο αεροπλανοφόρο της Τουρκίας, το TCG Anadolu, αναμένεται να τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία φέτος και ο Ταγίπ Ερντογάν φιλοδοξεί να μεταμορφώσει τη ναυτική δύναμη της χώρας.

Το Anadolu έχει ένα μεγάλο κατάστρωμα προσγείωσης ελικοπτέρων και δυνατότητα να δεχθεί μαχητικά αεροσκάφη χωρίς πλήρωμα, ενώ έχει και αμφίβιες δυνατότητες οι οποίες θα ενισχύσουν την ικανότητα του στρατού της Τουρκίας να διεξάγει επιχειρήσεις στο εξωτερικό σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Η Τουρκία συμμετέχει επί του παρόντος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη και τη Συρία.

Το Anadolu συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός αεροπλανοφόρου με αυτά ενός αποβατικού πλοίου. Κάτω από το υπόστεγο υπάρχει χώρος πρόσβασης που μπορεί να πλημμυρίσει, ώστε να μπορεί να εισέλθει αποβατικό σκάφος. Το κατάστρωμα πηγαδιών ανοίγει στην πρύμνη. Αυτός είναι ένας ολοένα και πιο δημοφιλής συνδυασμός τον οποίο επιλέγει και το αμερικανικό ναυτικό. Τα σκάφη αυτού του τύπου μπορούν να μεταφέρουν μαχητικά αεροσκάφη κάθετης ή σύντομης απογείωσης και συνήθως περιγράφονται ως ελαφρά αεροπλανοφόρα.


Πάντως τα F35 δε φαίνεται να είναι μεταξύ των σκαφών που θα μεταφέρει η ναυαρχίδα του Ερντογάν, μετά τη διακοπή του κοινού προγράμματος παραγωγής με τις ΗΠΑ με αφορμή την προμήθεια των Ρωσικών πυραύλων S-400 από το καθεστώς Ερντογάν.

Το Anadolu βρίσκεται στο ναυπηγείο Sedef της Κωνσταντινούπολης, από όπου και οι φωτογραφίες από τον χρήστη του twitter @boxsshipcaptain, και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία νωρίτερα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Περίπου 14 ελικόπτερα μπορούν να μεταφερθούν συνολικά, αν και ο αριθμός μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες, δήλωσε ο Forbes. Το Anadolu αναμένεται να είναι εξοπλισμένο με τα τουρκικά ελικόπτερα T129 ATAK και αντι-υποβρύχια ελικόπτερα S-70 Seahawk, καθώς και ελικόπτερα βαρέων ανελκυστήρων.

To αεροπλανοφόρο θα επιχειρεί μαζί με τις επίσης τουρκικής ναυπήγησης φρεγάτες MILGEM, τα υποβρύχια Type-214 AIP και μια νέα κατηγορία επιθετικών υποβρυχίων γνωστών ως MILDEN. Σχεδιάζεται επίσης ένας δεύτερο επιθετικό αεροπλανοφόρο το Trakya.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ