2020-05-17 16:21:42
Φωτογραφία για Μηδενικές οι πιθανότητες να κολλήσουμε στην παραλία
Οι υψηλές θερμοκρασίες αποδεικνύονται ισχυρός σύμμαχος στη "μάχη" κατά του κοροναϊού τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής πνευμονολογίας του τμήματος Ιατρικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο υδράργυρος ανεβαίνει και στην Ελλάδα οι πολίτες αποκτάμε ακόμα έναν σύμμαχο στη μάχη κατά του κοροναϊού. Ο κύριος Γουργουλιάνης, μιλώντας στο "LIVE NEWS", αναφέρθηκε στα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη, τα ευρήματα της οποίας, κάνουν λόγο για εξασθένιση του ιού σε θερμοκρασίες άνω των 30.

"Η μετάδοση της πανδημίας, έγινε σε περιοχές με θερμοκρασίες από 0-15 βαθμών. Οι ευνοϊκές θερμοκρασίες για τη διάδοση του ιού είναι από 5-15 αυτό είδαμε μέσω της έρευνας.Επίσης ξέρουμε ότι οι κοροναϊοί έχουν εποχική κατανομή. Το καλοκαίρι μας εγκαταλείπουν κι έρχονται τον χειμώνα"

"Υπάρχουν πάρα πολλές μελέτες που δείχνουν, ότι αν υπάρχει θερμοκρασία 30-35 βαθμών η επιβίωση του κοροναϊού είναι μερικά λεπτά. Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ένας σύμμαχος για μας, οι θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών"


Ασφαλείς είμαστε στις παραλίες σύμφωνα με τον κ. Γουργουλιάνη, αρκεί να κρατάμε απόσταση ασφαλείας από τους διπλανούς μας που δεν γνωρίζουμε.

"Οι πιθανότητες να κολλήσουμε κοροναϊό στην παραλία εκτός αν κάποιος βήξει πάνω μας είναι μηδενικές. Μπορεί να περπατά στην άμμο χωρίς πρόβλημα, να κολυμπά χωρίς πρόβλημα. Πρέπει απλώς να κρατά απόσταση από τη διπλανή ομπρέλα.

Στον ήλιο η θερμοκρασία είναι παραπάνω από 35 βαθμούς και ο ιός εξασθενεί σε τέτοιες θερμοκρασίες. Η μόνη προϋπόθεση είναι να κρατάμε αποστάσεις από ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε".
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ