2020-05-18 12:08:42
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Με ενισχυμένες μολότοφ η καταδρομική επίθεση αντιεξουσιαστών
Προκάλεσαν ζημιές σε επτά αυτοκίνητα - Περισσότεροι από 150 οι αντεξουσιαστές που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς - Προσήχθησαν δέκα άτομα - Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι

Ζημιές σε τουλάχιστον επτά αυτοκίνητα άφησαν πίσω τους οι περισσότεροι από 150 αντεξουσιαστές που συμμετείχαν στην καταδρομική επίθεση κατά αστυνομικών το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Η επίθεση ξεκίνησε λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή του τουρκικού προξενείου με τους αντιεξουσιαστές να πετούν μολότοφ και γκαζάκια σε αστυνομικούς που απάντησαν με χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Οι αναρχικοί είχαν στα χέρια τους και εκρηκτικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από μια φιάλη με εύφλεκτο υγρό και ένα γκαζάκι αερίου (το οποίο εκρήγνυται με τη φωτιά), καθώς και μια κροτίδα μεγάλου μεγέθους η οποία πυροδοτεί το εύφλεκτο υγρό και το γκαζάκι.

Δείτε τη φωτογραφία του εξαιρετικά επικίνδυνου μηχανισμού από το grtimes.gr:

Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Η αστυνομία προχώρησε σε δέκα προσαγωγές, ωστόσο οι προσαχθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, καθώς κατά την εξέτασή τους δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο εναντίον τους, ενώ οι έρευνες για τους δράστες συνεχίζονται από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
H «ομάδα όσφρησης» της Audi
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
H «ομάδα όσφρησης» της Audi
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ