2020-05-18 14:45:00
Φωτογραφία για Κορωνοϊός - Γερμανία: Νέα εστία μόλυνσης σε σφαγείο - Πάνω από 90 εργαζόμενοι έχουν μολυνθεί
Στα σφαγεία της χώρας απασχολούνται πολλοί άνθρωποι από την ανατολική Ευρώπη οι οποίοι αναγκάζονται να ζουν και να εργάζονται σε κακές συνθήκες υγιεινής - Και σε άλλες χώρες παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων σε σφαγεία

Περισσότεροι από 90 εργαζόμενοι σε ένα σφαγείο στη βορειοδυτική Γερμανία βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μία ακόμη εστία μόλυνσης στον τομέα αυτό, στον οποίο το Βερολίνο σκοπεύει να επιβάλλει αυστηρότερους κανόνες λειτουργίας. Η νέα εστία μολύνσεων αφορά «92 εργαζόμενους» σε «ένα εργοστάσιο κοπής» κρέατος στην πόλη Ντίσεν στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, έγινε γνωστό σήμερα από τις τοπικές αρχές. Η παραγωγή στο εν λόγω εργοστάσιο «διεκόπη» και οι ασθενείς «τέθηκαν σε καραντίνα», καθώς και όλοι όσοι «ήρθαν σε επαφή μαζί τους», πρόσθεσαν.

Διαγνωστικά τεστ διενεργήθηκαν μετά τα αυξημένα ποσοστά μολύνσεων από την covid-19 στη βιομηχανία του κρέατος σε όλη τη Γερμανία. Στις αρχές Μαΐου 183 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο Κέσφελντ της Ρηνανίας- Βόρειας Βεστφαλίας. Τον Απρίλιο 300 εργαζόμενοι, εκ των οποίων 200 Ρουμάνοι, σε ένα σφαγείο στο κρατίδιο Ρηνανία- Παλατινάτο μολύνθηκαν.


Οι άσχημες συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια αυτά θεωρούνται η βασική αιτία των μολύνσεων, καθώς και η χρήση πολλών αλλοδαπών εργατών, καταγγέλλει το γερμανικό συνδικάτο εργαζομένων στον τομέα των τροφίμων NGG. Στα σφαγεία απασχολούνται πολλοί άνθρωποι από την ανατολική Ευρώπη οι οποίοι αναγκάζονται να ζουν και να εργάζονται σε κακές συνθήκες υγιεινής.

Ο υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου μέτρα με τα οποία θα τίθενται αυστηρότεροι κανόνες για τις συνθήκες εργασίας στα σφαγεία. Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, μεταξύ άλλων πρόκειται να απαγορευθούν τα συμβόλαια υπεργολαβίας.

Εκτός Γερμανίας τα κρούσματα μόλυνσης από την covid-19 μεταξύ εργαζομένων σε σφαγεία εγείρουν ολοένα και περισσότερες ανησυχίες. Στη Γαλλία περισσότεροι από 100 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό σε δύο «εστίες» σε δύο σφαγεία.

Στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες τα σφαγεία που χρειάστηκε να αναστείλουν την εργασίας τους εξαιτίας της εμφάνισης πολλών κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων. Εξάλλου την Τετάρτη ένας τέταρτος επιθεωρητής, αρμόδιος για τον έλεγχο των υγειονομικών συνθηκών στα αμερικανικά σφαγεία, πέθανε λόγω της covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ