2020-05-18 18:16:10
Φωτογραφία για Καλά νέα: Αντισώματα κατά του ιού παρήγαγε το εμβόλιο της Moderna, παρόμοια αυτών που έχουν νοσήσει
Ένα υποψήφιο εμβόλιο για τoν κοροναϊό που αναπτύχθηκε από την κατασκευαστική εταιρεία φαρμάκων Moderna φαίνεται να δημιουργεί ανοσοαπόκριση παρόμοια με την ανταπόκριση που παρατηρείται σε άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό και έχουν αναρρώσει.

Στην πρώτη φάση δοκιμής, οκτώ ασθενείς που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου σε χαμηλές και μεσαίες δόσεις που εξετάστηκαν – 25 και 100 μικρογραμμάρια – ανέπτυξαν εξουδετερωτικά αντισώματα στον ιό σε επίπεδα παρόμοια με τα άτομα που είχαν αναρρώσει, όπως έκανε γνωστό η εταιρεία.

Τα δεδομένα ήταν περιορισμένα και μόνο από έναν μικρό αριθμό συμμετεχόντων στη δοκιμή, με επικεφαλής το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων. Ωστόσο, είναι πιθανό να θεωρηθούν ενθαρρυντικά. Η έρευνα που αποσκοπούσε στην ανάπτυξη εμβολίου κατά του SARS, ενός σχετικού ιού υπεύθυνου για το ξέσπασμα του 2002-2003, έδειξε ότι τα εξουδετερωτικά αντισώματα είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη προστασίας.


Η Moderna αναπτύσσει το εμβόλιο σε συνδυασμό με το Ερευνητικό Κέντρο Εμβολίων του NIAID.

«Αυτά τα προσωρινά δεδομένα της Φάσης 1, ενώ είναι νωρίς, δείχνουν ότι ο εμβολιασμός με mRNA-1273 προκαλεί ανοσοαπόκριση του μεγέθους που προκαλείται από φυσική λοίμωξη ξεκινώντας με μια δόση τόσο χαμηλή όσο 25 μικρογραμμάρια», δήλωσε ο Tal Zaks, επικεφαλής ιατρός της Moderna.

Έχει ήδη δοθεί μια δοκιμή Φάσης 2 από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Stéphane Bancel δήλωσε ότι η εταιρεία προωθεί μια δοκιμή Φάσης 3 που θα ξεκινήσει τον Ιούλιο και αυξάνει την ικανότητά της να παράγει το εμβόλιο.

Τεστ σε άτομα 18 – 55 ετών

Η πρώιμη ανάγνωση περιελάμβανε τα σκέλη της δοκιμής που περιελάμβαναν άτομα ηλικίας 18 έως 55 ετών που έλαβαν είτε δύο δόσεις στα επίπεδα των 25 μικρογραμμαρίων ή των 100 μικρογραμμαρίων είτε μια δόση στα 250 μικρογραμμάρια.

Υπήρχαν 45 άτομα που συμμετείχαν σε αυτά τα τρία σκέλη, αν και τα δεδομένα αντισωμάτων εξουδετέρωσης είναι διαθέσιμα μόνο σε αυτό το σημείο για τους τέσσερις πρώτους ασθενείς καθένας από τους οποίων έλαβαν 25 μικρογραμμάρια και 100 μικρογραμμάρια.

Άτομα που έλαβαν δύο δόσεις στο επίπεδο των 25 μικρογραμμαρίων ανέπτυξαν αντισώματα δέσμευσης σε επίπεδα σύμφωνα με εκείνα που παρατηρήθηκαν στο αίμα των ανθρώπων που έχουν αναρρώσει από τη μόλυνση Covid-19, ανέφερε η δήλωση. Τα άτομα που έλαβαν δύο δόσεις στα 100 μικρογραμμάρια είχαν δεσμευτικά επίπεδα αντισωμάτων που «ξεπέρασαν σημαντικά» τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν στο αίμα των επιζώντων Covid-19.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ