2020-05-19 09:32:23
Φωτογραφία για Για την Υγεία 89 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Συντάκτης: Virus

Πόρους 89 εκατομμυρίων ευρώ έχει δεσμεύσει η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την υγεία, την πρόνοια και την κοινωνική συνοχή. Πρόκειται για μια από τις τρεις Περιφέρειες της χώρας, μαζί με την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που διαθέτουν τους περισσότερους πόρους για την υγεία.

Σε σύσκεψη του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, με τους έξι διοικητές και διοικήτριες των νοσοκομείων της Περιφέρειας επιδιώχθηκε να καταγράφουν οι ανάγκες των νοσοκομείων σε εξοπλισμό και σε ανθρώπινο δυναμικό όπως τις έχουν ιεραρχήσει οι διοικήσεις των νοσοκομείων για χρηματοδότηση.

Ήδη έχουν διατεθεί, σύμφωνα με τον κ. Μέτιο, 33 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας. Με το εν λόγω ποσό καλύπτονται ανάγκες σε καρδιολογικές, νεφρολογικές, ορθοπαιδικές, ακτινολογικές, χειρουργικές, πνευμονολογικές και άλλες κλινικές σε όλα τα Γενικά Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας:


8,8 εκατ. ευρώ στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

3,3 εκατ. ερυρώ στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου

2,9 εκατ. ευρώ στο νοσοκομείο Κομοτηνής

1,9 εκατ. ευρώ στο νοσοκομείο Ξάνθης

5,2 εκατ. ευρώ στο νοσοκομείο Καβάλας

3,4 εκατ. ευρώ στο νοσοκομείο Δράμας

2,5 εκατ. ευρώ στα Κέντρα Υγείας

αλλά και για δράσεις που υλοποιούν φορείς όπως το ΕΚΑΒ, οι Δήμοι κ.ά..

Ακόμη, για την θωράκιση των νοσηλευτικών μονάδων της Περιφέρειας έναντι στον κοροναϊό, έχουν δεσμευθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης επιπλέον 12,8 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει 25 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για δράσεις που συνδέονται με την υγεία, την πρόνοια και την κοινωνική συνοχή είτε άμεσα (όπως είναι η ψυχική υγεία, η υποστήριξη ατόμων με άνοια, η καταπολέμηση των εξαρτήσεων) είτε έμμεσα (όπως για παράδειγμα η υποστήριξη ατόμων με αναπηρία για την κοινωνική τους ένταξη).

Αξιοσημείωτο είναι ότι «πράσινο φως» δόθηκε από τη Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας, για την ενίσχυση με 11 εκατ. ευρώ για προσλήψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για δύο δράσεις:

7,8 εκατομμύρια ευρώ για την πρόσληψη 229 ατόμων ιατρικών, νοσηλευτικών και άλλων ειδικοτήτων, σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας και

3,2 εκατομμύρια ευρώ για την πρόσληψη 44 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων σε χώρους μεταναστών και προσφύγων.

Σημειώνεται ότι , η Περιφέρεια έχει διαθέσει 7 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για την ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων Δράμας και Διδυμοτείχου (5,5 και 1,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα).

Πηγή: evros-news.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αύξηση μισθών στην ΕΡΤ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αύξηση μισθών στην ΕΡΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ