2020-05-19 20:34:19
Φωτογραφία για Σουηδία: Πρώτη σε κατά κεφαλήν θανάτους στην Ευρώπη την τελευταία εβδομάδα
Η Σουηδία, που επέλεξε μια πιο «ανοιχτή» προσέγγιση στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού, 

σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, καταγράφει τον μεγαλύτερο κατά κεφαλήν αριθμό θανάτων..

στην Ευρώπη από τη νόσο COVID-19 τις τελευταίες 7 ημέρες, καταδεικνύουν τα στοιχεία.

Η Σουηδία κράτησε ανοικτά τα περισσότερα σχολεία, τα εστιατόρια και τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αν και οι θάνατοι ακολουθούν πτωτική τάση, η Σουηδία καταγράφει 6,25 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους την ημέρα, κατά μέσο όρο, για επτά συνεχόμενες ημέρες, το διάστημα μεταξύ 12ης Μαΐου και 19ης Μαΐου, σύμφωνα με το Ourworldinsata.org. Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος στην Ευρώπη και μεγαλύτερος από εκείνον της Βρετανίας, που καταγράφει 5,75 θανάτους ανά εκατομμύριο.

Βέβαια, κατά την πορεία της πανδημίας, η Σουηδία συνεχίζει να καταγράφει λιγότερους κατά κεφαλήν θανάτους σε σύγκριση με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία, το Βέλγιο και τη Γαλλία, χώρες που επέλεξαν την επιβολή καραντίνας, όμως ο αριθμός των θανάτων στη Σουηδία είναι πολύ υψηλότερος από τους γείτονές της, τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία.


Η στρατηγική της Σουηδίας, που βασίστηκε κυρίως σε εκούσια μέτρα για την τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης και βασικούς κανόνες υγιεινής, επικρίθηκε από ορισμένους ως ένα επικίνδυνο πείραμα με ανθρώπινες ζωές, ωστόσο προκρίθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ένα μελλοντικό μοντέλο.

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ