2020-05-20 00:33:08
Φωτογραφία για «Μπλόκο» στις παρακολουθήσεις τηλεπικοινωνιών ξένων πολιτών στο εξωτερικό από την BND
Μια απόφαση «σταθμός» για το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, που έδωσε διορία ως το τέλος του 2021 για να τροποποιηθεί η νομοθεσία

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αποφάσισε σήμερα ότι η παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών ξένων πολιτών στο εξωτερικό από την υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας (BND) είναι εν μέρει αντισυνταγματική και έδωσε διορία ως το τέλος του 2021 για να τροποποιηθεί η νομοθεσία.

Σύμφωνα με τους δικαστές, η BND «οφείλει να σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα» των πολιτών, ακόμη και όταν συγκεντρώνει δεδομένα στο εξωτερικό. Το τρέχον νομικό πλαίσιο της υπηρεσίας «παραβιάζει το θεμελιώδες δικαίωμα του απόρρητου των τηλεπικοινωνιών», καθώς και την «ελευθερία του Τύπου», δύο αρχές που διασφαλίζονται από το Σύνταγμα της Γερμανίας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Δικαστήριο αποφασίζει ότι η BND πρέπει να τηρεί το γερμανικό Σύνταγμα ακόμη και για τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό, κάτι που σημαίνει ότι οι προσφυγές εναντίον της υπηρεσίας από ξένους δημοσιογράφους και τους Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα ήταν επιτυχείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ