2020-05-21 17:34:19
Φωτογραφία για Θετικό στον κορωνοϊό μέλος πληρώματος του ΕΚΑΒ - 20 εργαζόμενοι σε καραντίνα
Σε καραντίνα τέθηκαν 20 άτομα από τις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ με τις οποίες το

μέλος του πληρώματος είχε έρθει σε επαφή - Δεν είχε αντιμετωπίσει περιστατικό κορωνοϊού τις τελευταίες 18 ημέρες σύμφωνα με όσα ανέφερε στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ - Συνεχίζεται η διαδικασία ιχνηλάτησης

Θετικό στον κορωνοϊό εντοπίστηκε σήμερα ένα μέλος πληρώματος του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπάλληλος του ΕΚΑΒ εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα, υποβλήθηκε σε τεστ και βρέθηκε θετικός.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο υπάλληλος δεν είχε διακομίσει πρόσφατα περιστατικό με Covid - 19 και όπως ανέφερε στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που έκανε την διαδικασία της ιχνηλάτησης, δεν είχε αντιμετωπίσει περιστατικό κορωνοϊού τις τελευταίες 18 ημέρες.

Όμως, όπως ανέφερε στα στελέχη του ΕΟΔΥ, τις τελευταίες ημέρες ήρθε σε επαφή με στελέχη των διοικητικών υπηρεσιών του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 εργαζόμενοι να μπουν σε καραντίνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να μεταβεί στις οικίες τους για να τους υποβάλλει στο σχετικό τεστ.


Δέκα κρούσματα την Τετάρτη

Υπενθυμίζεται ότι ο λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 10 εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 617 (21.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1476 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πόσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 8 (36.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 95.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 96 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ