2020-05-22 02:57:25
Φωτογραφία για O κοριός στο Ritz, oι ντετέκτιβ και ο πόλεμος των δισεκατομμυριούχων αδελφών Barclay
Οι δίδυμοι αδελφοί έχτισαν μια αυτοκρατορία που απειλούν να διαλύσουν τα παιδιά τους - Το βίντεο με τον ανιψιό να τοποθετεί κοριό στο ιστορικό ξενοδοχείο Ritz και οι μυστικές συνομιλίες που αποκαλύφθηκαν

Ο μυστικός κόσμος των Βρετανών δισεκατομμυριούχων δίδυμων Frederick και David Barclay άρχισε να ξεδιπλώνεται με μια κρυφή κάμερα και έναν κοριό. Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε ο Frederick αυτήν την εβδομάδα, ένας από τους γιους του David, ο Alistair Barclay, φέρεται να φαίνεται να κρύβει έναν κοριό σε αίθουσα του ξενοδοχείου Ritz για να καταγράψει ιδιωτικές συζητήσεις μεταξύ του Frederick και της κόρης του, Amanda, που διαπραγματεύονταν την πώληση του ιστορικού ξενοδοχείου κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Όμως ο Φρέντερικ ανησυχούσε ότι κάποιος άκουγε τις συνομιλίες του, και ζήτησε από την ασφάλεια του ξενοδοχείου να εγκαταστήσει μια κρυφή κάμερα που θα κατέγραφε τα πάντα. Τα δύο αδέρφια, που έζησαν επί δεκαετίες σε ένα μικρό νησί αποφεύγοντας τα φώτα της δημοσιότητας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι τώρα σε όλα τα βρετανικά πρωτοσέλιδα πρωταγωνιστές μιας άγριας δικαστικής σύγκρουσης που ξέσπασε για την πώληση του Ritz
. Το λάθος τους; Έδωσαν την οικογενειακή επιχείρηση στην επόμενη γενιά, αλλά τα ξαδέλφια μεταξύ τους προσπάθησαν να εξοντώσουν ο ένας τον άλλον. Οι δικηγόροι του Φρέντερικ είπαν σε δικαστήριο του Λονδίνου ότι οι τρεις γιοι του Ντέιβιντ προσπάθησαν να εκτοπίσουν την κόρη του, Αμάντα.

Η υπόθεση αφορά μια από τις πλουσιότερες οικογένειες στη Βρετανία, ιδιοκτήτες της Daily Telegraph και δεκάδων άλλων επιχειρήσεων. «Δυστυχώς, αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα του πώς οι οικογενειακές επιχειρήσεις αυτοκαταστρέφονται», δήλωσε η Irina Curbelo, της εταιρείας συμβούλων οικογενειακών επιχειρήσεων Percheron Advisory. «Οι Barclays πρέπει να θυμούνται ότι το 60% της οικογενειακής επιχειρηματικής αποτυχίας οφείλεται στην έλλειψη επικοινωνίας και εμπιστοσύνης. Αν δεν καταφέρουν να το ξαναχτίσουν αυτό, όλες οι επιχειρήσεις τους, ένα μεγάλο μέρος του οικογενειακού πλούτου αλλά και η ίδια η οικογένεια θα χαθούν. «Ο Hefin Rees, ο δικηγόρος του Frederick και της Amanda, δήλωσε σε δικαστήριο του Λονδίνου σε μια προκαταρκτική ακρόαση νωρίτερα αυτό το μήνα ότι τα συμφέροντα των δύο οικογενειών ήταν ήδη «σε σύγκρουση». Η υπόθεση έχει ήδη περάσει από τα δικαστήρια του Λονδίνου από τότε που ο Frederick και η Amanda μήνυσαν τους τρεις γιους του David, τον Alistair, τον Aidan και τον Howard, και τον γιο του Aidan Andrew τον Ιανουάριο.

Ομως τα βίντεο δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση.

Ο Alistair φορώντας ένα Τshirt του Χάρβαρντ, φέρεται να ψάχνει ένα βύσμα για να βάλει τον κοριό. Σκύβει και τον τοποθετεί δίπλα σε μια καρέκλα όπου ο Φρέντερικ καθόταν συχνά για να καπνίσει το πούρο του ενώ μιλούσε για δουλειές με την Amanda. Ο κοριός κατέγραψε 94 ώρες συνομιλιών και 1.000 ιδιωτικές συνομιλίες για αρκετούς μήνες, συμπεριλαμβανομένων των συνομιλιών του Frederick και της Amanda με τους δικηγόρους, τους διαχειριστές, τους τραπεζίτες και τους επιχειρηματίες, καθώς και διαπραγματεύσεις με πιθανούς αγοραστές του Ritz, ανέφεραν οι δικηγόροι στο δικαστήριο.

Το ξενοδοχείο αγοράστηκε από τα δύο αδέλφια για 75 εκατομμύρια λίρες το 1995. Όταν ο Alistair φέρεται να φύτεψε τον κοριό τον Ιανουάριο, οι δύο πλευρές διεξήγαγαν ξεχωριστές διαπραγματεύσεις. Λόγω των ηχογραφήσεων, τα ξαδέλφια μπόρεσαν να μάθουν ότι η Sidra Capital με έδρα τη Σαουδική Αραβία είχε κάνει μια αρχική προσφορά 1,3 δισεκατομμυρίων λιρών στον Frederick και την Amanda, καθώς και μια ανώνυμη προσφορά που συζητήθηκε μεταξύ του Frederick, της Amanda και ενός Ρώσου επιχειρηματία.

Οι 85χρονοι δίδυμοι αδελφοί είναι από τους πιο διακριτικούς δισεκατομμυριούχους της Βρετανίας, γνωστοί για το οικογενειακό συγκρότημα κατοικιών που διατηρούν σε ένα μικρό νησί στα νότια παράλια του Ηνωμένου Βασιλείου. Γεννημένοι από Σκωτσέζους γονείς – με διαφορά μόλις 10 λεπτών – μεγάλωσαν σε ένα σπίτι του δυτικού Λονδίνου τόσο κοντά στο τρένο που κάθε φορά που περνούσε έτριζαν τα παράθυρα. Τα δύο αδέλφια εγκατέλειψαν το σχολεία στα 16 για να ενταχθούν στο λογιστικό τμήμα της General Electric Co.. Τα χρόνια πέρασαν. Τη δεκαετία του 1960 μετέτρεψαν μια παλιά πανσιόν σε ξενοδοχείο και κατόπιν δραστηριοποιήθηκαν στον χώρο της ζυθοποιίας αλλά και των καζίνο, σηματοδοτώντας την αρχή της επιχειρηματικής τους αυτοκρατορίας. Τώρα η νέα γενιά είναι έτοιμη να διαλύσει όλα όσα έκτισαν.

Ritzξενοδοχείο RitzBarclay
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ