2020-05-22 23:56:46
Φωτογραφία για Αρνίσιο μπούτι με ανοιξιάτικες πατάτες
Αρνίσιο μπούτι με ανοιξιάτικες πατάτες, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους στο οικογενειακό τραπέζι.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC στον αέρα. Απλώνετε το μπούτι σε μια λεία επιφάνεια και το πασπαλίζετε καλά με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη μέσα – έξω.

Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις 3 σκελίδες σκόρδο μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και μόλις κρυώσουν ανακατεύετε μέσα τη φέτα. Γεμίζετε το μπούτι με το μίγμα φέτας και το δένετε σφιχτά στην αρχή, στη μέση και στο τέλος με σπάγκο μαγειρικής, ώστε να μη χυθεί έξω η γέμιση.

Καλύπτετε τη βάση ενός ταψιού με τα κλωνάρια δεντρολίβανου, ρίχνετε 250ml νερό και ακουμπάτε επάνω το γεμιστό μπούτι. Κόβετε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το βρέχετε καλά και το τσαλακώνετε. Με αυτό καλύπτετε το κρέας και το ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα.


Κατόπιν, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να ροδίσει καλά. Αφήνετε το κρέας εκτός φούρνου να κρυώσει ελαφρώς, κόβετε τους σπάγκους και το σερβίρετε σε πιατέλα συνοδεύοντας με τις ανοιξιάτικες πατάτες φούρνου.

Για τις πατάτες: Πλένετε καλά τις πατάτες και τις τρίβετε με σύρμα κουζίνας να φύγουν τυχόν χώματα. Με έναν χοντρό πλάστη τις χτυπάτε να σπάσουν. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε μπόλικο ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει τηγανίζετε σε δόσεις τις πατάτες. Τις μεταφέρετε σε μια καθαρή, ευρύχωρη κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα.

Τις αλατοπιπερώνετε, τις πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο και τον κουρκουμά και τις περιχύνετε με το γλυκό κρασί. Μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Τις σερβίρετε ζεστές μαζί με το γεμιστό μπούτι.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ