2020-05-23 12:37:27
Φωτογραφία για Evangelia: Από τα studio της Νέας Υόρκης στο συμβόλαιο με τη Sony και τα τραγούδια με ελληνικούς στίχους
Η 27χρονη μιλάει στο για το συμβόλαιο με τη Sony, το νέο της τραγούδι που έχει ελληνικούς στίχους και το video clip του γυρίστηκε στην Κρήτη και την καραντίνα που περνά στο Λος Άντζελες όπου ζει.

“Θυμάμαι να είμαι σ’ ένα γεμάτο αυτοκίνητο με την οικογένειά μου πηγαίνοντας στην παραλία και να τραγουδάμε όλοι μαζί το ‘Γιαλό Γιαλό’. Το σκέφτομαι τώρα και χαμογελάω…” Αυτή είναι η πρώτη ανάμνηση που έχει η 27χρονη Evangelia από τον εαυτό της να τραγουδά. Μία εικόνα που την φέρνει πίσω στον τόπο καταγωγής της τον οποίο επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι. Μπορεί η ζωή της να είναι στην Αμερική αλλά το νησί της η Κρήτη ζει στην καρδιά της και τώρα θα μπορεί να το διαφημίσει σε όλο τον κόσμο μέσα από το νέο της τραγούδι με τίτλο “Πάμε πάμε”. Σήμερα κυκλοφορεί επίσημα με το video clip που είναι γυρισμένο στην Ελλάδα. Fun fact: Το αυτοκίνητο που με το οποίο πήγαινε στην παραλία με την οικογένειά της είναι το ίδιο κόκκινο αγροτικό από το βίντεο!


Με αφορμή το νέο τραγούδι η Evangelia μιλά για την απόφασή της να αφήσει αυτό που σπούδασε και να ασχοληθεί με τη μουσική, για την επιλογή να βάλει ελληνικούς στίχους στα τραγούδια της αλλά και για το πώς βιώνει την καραντίνα στην Λος Άντζελες όπου ζει και εργάζεται μαζί με τον σύντροφό της, Stolar.

“Όταν έγραψα το ‘Πάμε Πάμε’ πριν ένα χρόνο, είχα μόλις αποφασίσει να προσηλωθώ εκατό τοις εκατό στην μουσική. Εγώ και ο Stolar (ο σύντροφος, δημιουργικός συνεργάτης και παραγωγός μου) είχαμε την ιδέα να συνδυάσουμε ελληνικά στοιχεία με αμερικανικό πoπ. Αυτό ήταν το πρώτο τραγούδι που πέτυχε σε αυτό το πείραμα, και μετά γράψαμε κι άλλα μέσα στο ίδιο ηχητικό πλαίσιο. Αυτό το τραγούδι άλλαξε την ζωή μου για πάντα -είναι το τραγούδι που έκανε ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την Sony πραγματικότητα. Οι στίχοι συμβολίζουν την στιγμή που αποφάσισα να κυνηγήσω τα όνειρά μου. Λέω ‘Πάμε Πάμε’ γιατί είμαι έτοιμη για αυτή την καινούργια περιπέτεια, και θέλω να έρθει ο κόσμος μαζί μου” περιγράφει στο Marie Claire.

Γιατί αποφάσισε να βάλεις και ελληνικούς στίχους στο τραγούδι σου;

Είμαι Αμερικανίδα, και είμαι ΚΑΙ Ελληνίδα. Μιλάω αγγλικά και ελληνικά στη καθημερινή μου ζωή, και θέλω να εκφράζομαι στις δυο γλώσσες. Στην σημερινή ποπ μουσική είναι σύνηθες να ακούμε ισπανικά και αγγλικά μαζί -γιατί όχι λοιπόν και ελληνικά;

Μέσα σε όλα, γύρισες και το video clip στην Κρήτη.

Πάντα ήθελα να κάνω ένα βιντεοκλίπ το οποίο να αντιπροσωπεύει το νόημα και την ουσία του πώς αισθάνομαι κάθε καλοκαίρι που έρχομαι στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Kρήτη. Σκηνές γυρίστηκαν στο αγρόκτημα της γιαγιάς μου, στην Παλαιόχωρα στο εστιατόριο “The Third Eye” και στο ονειρικό παλιό ενετικό λιμάνι των Χανίων. Ό,τι βλέπετε αποτελεί μια τυπική μέρα στην Ελλάδα για μένα – ένα μπαλκόνι, οι δουλειές, το ποδόσφαιρο, τα πρόβατα, η παραλία, το κέφι, οι άνθρωποι!

Πέρυσι το καλοκαίρι προσκαλέσαμε τον καλό μου φίλο Anthony King (MoonCulture Films) να έρθει και να βοηθήσει στην εκπλήρωση του ονείρου που είχαμε, να γυρίσουμε το βιντεοκλίπ στην Ελλάδα και νομίζω πως κάναμε σπουδαία δουλειά στο να απεικονίσουμε την κουλτούρα, έστω την καλοκαιρινή, την οποία αγαπώ τόσο πολύ. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που μοιράζομαι αυτή την ιδιαίτερη, μικρή γωνιά της Κρήτης με όλους.

Νιώθω περήφανη με το αποτέλεσμα, και νομίζω ότι θα άρεσε πολύ και στη γιαγιά μου την Ευαγγελία, αν μπορούσε να το δει. Ανυπομονώ να το δει όλος ο κόσμος, διότι λατρεύω την Ελλάδα και θα ήθελα ακόμα και με αυτό τον τρόπο να προσθέσω στην θετική της εικόνα στο εξωτερικό

Πόσο συχνά επισκέπτεσαι την Κρήτη;

Κάθε καλοκαίρι, από τότε που ήμουν μόλις 30 ημερών, πήγαινα στα νότια του νομού Χανίων στα Πλεμενιανά, στο χωριό όπου ζούσε η γιαγιά μου. Έμενα μαζί της στο αγρόκτημά της όπου μου έμαθε να κάνω διαφορες δουλειες του χωριού —να μαγειρεύω, να ταϊζω τα πρόβατα, να αρμέγω την κατσίκα…! Τα βράδια κατέβαινα για βόλτα και χορό στην μικρή παραλιακή κωμόπολη, την Παλαιόχωρα, όπου περνούσα αλησμόνητες στιγμές με την παρέα μου. Δυστυχώς η γιαγιά μου δεν ζει πλέον, αλλά συνεχίζω να πηγαίνω όποτε μπορώ για να δω την υπόλοιπη οικογένειά μου και τους φίλους μου. Η σχέση μου με την Ελλάδα και ειδικότερα με την Κρήτη είναι πολύ στενή. Πάντοτε ένιωθα περήφανη για αυτό το κομμάτι της καταγωγής μου, κι ένα περισσότερο για το όνομα που κληρονόμησα από τη γιαγιά μου. Δεν είναι υπέροχο το όνομά σου να σημαίνει “καλά νέα”; Θεωρώ ότι εκπέμπει μια μελωδικότητα και αισιοδοξία ταυτόχρονα.

Το θεωρείς πλεονέκτημα ότι κατάγεσαι από ένα ελληνικό νησί;

Είναι τεράστιο πλεονέκτημα κάποιος να έχει διπλή καταγωγή και να έχει εκτεθεί σε παραπάνω από μία κουλτούρες. Πέρα από το γεγονός ότι είμαι δίγλωσση, θεωρώ ότι ανοίγονται ορίζοντες και αποκτάς καινούριες οπτικές. Σίγουρα για μία μουσικό είναι ευχής έργο το ότι παραθέριζα στην Κρήτη κάθε καλοκαίρι. Τα βιώματά μου στην Λεβεντογέννα έχουν οπωσδήποτε καθορίσει πτυχές του χαρακτήρα μου, όχι μόνο μουσικά αλλά και προσωπικά. Έχω ζήσει πράγματα τα οποία πολλοί φίλοι μου στην Αμερική δεν θα ζήσουν ποτέ. Στην Κρήτη έμαθα να “νοικοκυρεύω”, να χορεύω μέχρι το πρωί και να εκτιμώ την απλή ζωή.

Είναι δύσκολο για ένα νέο καλλιτέχνη να κάνει καριέρα στο εξωτερικό;

Η οικονομία είναι πλέον παγκόσμια, και με τα social media είμαστε πιο συνδεδεμένοι από ποτέ. Σημασία έχει βέβαια και το ποιον ξέρεις, αλλά θεωρώ πως η εποχή για μία διεθνή καριέρα είναι τώρα.

Τι είναι η μουσική για σένα;

Η μουσική είναι θεραπεία, διασκέδαση, και όλα τα ενδιάμεσα. Για κάθε στιγμή της ζωής υπάρχει και η κατάλληλη μουσική. Ακούω μουσική κάθε μέρα, και όταν δεν ακούω, τραγουδάω μελωδίες μόνη μου. Πιστεύω ότι η μουσική είναι η μόνη μαγεία που απομένει στον κόσμο.

Η οικογένειά σου ήταν υποστηρικτική όταν αποφάσισες να γίνεις τραγουδίστρια;

Οι γονείς μου πάντα ήθελαν να πάω στο πανεπιστήμιο και να έχω μια σταθερή δουλειά. Σπούδασα και έγινα εκπαιδευτικός για παιδιά με ειδικές ανάγκες -κάτι που μου άρεσε πολύ. Ταυτόχρονα όμως, πάντα υπήρχε κάτι μέσα μου που ήθελε κάτι παραπάνω. Πάντα αγαπούσα την μουσική και είχα όνειρα να γίνω τραγουδίστρια… αλλά είχα πείσει τον εαυτό μου ότι ήταν μόνο για χόμπι. Όλα άλλαξαν όταν έγιναν περικοπές στο σχολικό σύστημα στο οποίο εργαζόμουν και προέκυψε η ευκαιρία να προσηλωθώ στη μουσική· χωρίς να χρειαστεί να αποφασίσω να παραιτηθώ από την δουλειά μου. Οι γονείς μου ήξεραν πόσο αγαπούσα την μουσική και έβλεπαν την μεγάλη προσπάθεια που έκανα. Εργαζόμουν στο σχολείο την ημέρα και το βράδυ βρισκόμουν σε διαφορά στούντιο στην Νέα Υόρκη. Τους είπα ότι ήθελα να ακολουθήσω τα όνειρά μου, γιατί η ζωή είναι μικρή και μία! Είχα πτυχίο, οπότε αν κρινόταν απαραίτητο να γυρίσω στην παλιά δουλειά μου, πάντα θα υπήρχε αυτή η επιλογή. Και οι δύο υποστήριξαν την απόφασή μου να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου επαγγελματικά με την μουσική. Μέσα σε δύο χρόνια έκλεισα συμφωνία για δίσκο με την Sony Music -και φυσικά είναι κι οι δυο τους πολύ περήφανοι!

Ποια είναι τα ακούσματά σου, ελληνική ή ξένη μουσική;

Και τα δύο -εξαρτάται από τη διάθεση, το mood που λέμε στα αγγλικά! Λατρεύω τα παραδοσιακά κρητικά (ειδικά να τα χορεύω), λαϊκά, ρεμπέτικα… Μου αρέσουν τα διάφορα είδη της μοντέρνας ποπ μουσικής, λάτιν και χιπ χοπ. Για αυτό το λόγο και η μουσική που γράφω έχει ελληνικά και αμερικανικά στοιχεία.

Με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς;

Θα ήθελα να συνεργαστώ με την Μαρίνα Σάττι, τον J. Balvin, τον Kendrick Lamar και την Shakira, ανάμεσα σε πολλούς άλλους.

Πέρα από την ωραία φωνή, τι άλλο προσόντα πιστεύεις ότι πρέπει να έχει ένας τραγουδιστής για να πετύχει;

Ένας καλλιτέχνης πρέπει να είναι ευάλωτος και γενναίος. Είναι δύσκολο να δείχνεις την ψυχή σου σε όλον τον κόσμο – πάντα θα υπάρχουν άτομα που θα αγαπήσουν το έργο σου και άτομα που δεν θα πιστέψουν σε αυτό. Το απαραίτητο είναι να πιστεύεις ΕΣΥ σε αυτό που κάνεις.

Η ζωή σου στο Λος Άντζελες πώς είναι;

Η ζωή στο LA είναι καλή. Έχουμε μεσογειακό κλίμα που θυμίζει Ελλάδα -και αυτό με κάνει πραγματικά χαρούμενη. Μετακόμισα εδώ από την Νέα Υόρκη με τον σύντροφό μου τον Stolar, και γράφουμε μουσική, βγάζουμε φωτογραφίες και ασχολούμαστε με διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες. Αισθάνομαι τόσο τυχερή να μένω με κάποιον τον οποίο αγαπώ βαθιά και με τον οποίο λατρεύω να δημιουργώ.

Πώς περνάς αυτές τις μέρες της καραντίνας;

Κάθε μέρα μιλάω στο τηλέφωνο με την ομάδα μου, και κάνω ό,τι δουλειά πρέπει να γίνει εκείνη την μέρα. Κάνω μαθήματα φωνητικής και χορού μέσω FaceTime. Κάνω γυμναστική, yoga, γράφω καινούργια μουσική, βγάζω φωτογραφίες, μαγειρεύω, παίζω ποδόσφαιρο στην αυλή, μιλάω με την οικογένειά μου και την παρέα μου στο Ίντερνετ. Προσπαθώ να ζω μέρα με τη μέρα.

Ήταν μια ευκαιρία για σένα αυτές οι μέρες να δουλέψεις ακόμα περισσότερο στη μουσική σου;

Ναι! Αλλά όχι μόνο πάνω στη μουσική. Αφιερώνουμε πολύ χρόνο και στις δραστηριότητες οι οποίες υποστηρίζουν το έργο της μουσικής, όπως η λήψη φωτογραφιών. Οι επαγγελματικές φωτογραφίσεις μου ακυρώθηκαν καθώς θα γινόντουσαν την εβδομάδα που ξεκίνησε η καραντίνα. Ο Stolar και εγώ μάθαμε να χρησιμοποιούμε την επαγγελματική φωτογραφική μηχανή και έτσι βγάλαμε τις φωτογραφίες μόνοι μας από το σπίτι – συμπεριλαμβανομένων του εξωφύλλου του άλμπουμ του τραγουδιού και των δικών μου διαφημιστικών φωτογραφιών! Διαπιστώσαμε μόνοι μας πόση προετοιμασία απαιτεί η προώθηση ενός τραγουδιού, και παράλληλα πόσο σημαντικό είναι να είσαι αυτάρκης και να στέκεσαι στα δυο σου πόδια. Στην σημερινή οικονομία, καλώς ή κακώς, πρέπει να ξέρεις να τα κάνεις όλα Θα προτιμούσες να είσαι τώρα στην Ελλάδα;

Το καλοκαίρι χωρίς Ελλάδα έχει περίεργη αίσθηση για μένα, όμως δυστυχώς φαίνεται πως δεν θα μπορέσω να έρθω φέτος, λόγω της τρέχουσας κατάστασης στον κόσμο. Παρόλο που ενημερώθηκα ότι τα σύνορα θα ανοίξουν και ότι η Ελλάδα μας για άλλη μια χρονιά θα δεχθεί επισκέπτες στην φιλόξενη αγκαλιά της, θεώρησα υποχρέωσή μου να προστατέψω τους οικείους μου αλλά και όλους τους Έλληνες που ενδεχομένως θα συναντούσα από τον ιό που αυτή τη στιγμή μαστίζει τις ΗΠΑ. Είμαι περήφανη για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα και οι Έλληνες χειρίστηκαν αυτή την ανευ-προηγουμένου υγειονομική κρίση και φροντίζω να το διατυμπανίζω σε όλους τους Αμερικανούς φίλους μου. Είναι αλήθεια ότι με είχα φανταστεί να απολαμβάνω τις μοναδικές παραλίες στον τόπο μου, με soundtrack το “Πάμε Πάμε”. Ανυπομονώ όμως να έρθω στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν και αυτή η όμορφη εικόνα να γίνει πραγματικότητα!

To “Pame Pame” κυκλοφορεί από την Panik Records και τη Sony Music.
anatakti
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ