2020-05-23 21:17:44
Φωτογραφία για Deutsche Bank: Ζήτησε από στελέχη να κάνουν «δώρο» ένα μισθό και προχωρά σε 18.000 απολύσεις!
H Deutsche Bank ζήτησε από εκατοντάδες υψηλόβαθμα στελέχη να μην λάβουν τον μισθό ενός μήνα ως πράξη «αλληλεγγύης»... Κι αυτό παρά το γεγονός ότι προχωρά κανονικά το σχέδιο για 18.000 απολύσεις σε περίοδο πανδημίας

Μέσω τηλεδιάσκεψης αυτή την εβδομάδα ζητήθηκε από εκατοντάδες ανώτατα στελέχη της τράπεζας να δεχθούν εθελοντικά μείωση μισθού σύμφωνα με το Bloomberg. Η Deutsche Bank επιβεβαίωσε την πρωτοβουλία και τόνισε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Εννιά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της γερμανικής τράπεζας έχουν δεχτεί ήδη να χαρίσουν έναν μισθό. Ο CEO, Christian Sewing, δήλωσε στην ετήσια γενική συνέλευση ότι η απόφαση ήταν μέρος του ευρύτερου σχεδίου περικοπής του κόστους. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας εφαρμόζει ένα ιστορικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης το οποίο προβλέπει μείωση του προσωπικού κατά 18.000 θέσεις εργασίας ως το 2022.O Sweing έχει θέσει ως ενδιάμεσο στόχο την περικοπή του κόστους κατά 2 δισ. ευρώ φέτος.

Το 2019, η Deutsche Bank κατέβαλε 8,4 δισ. ευρώ σε μισθούς και 1,5 δισ. ευρώ σε μπόνους. Ο αριθμός των υπαλλήλων που έλαβαν πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε έναν χρόνο υποχώρησε κατά 9% στους 538

H Deutsche Bank έγινε η πρώτη μεγάλη τράπεζα που ξανάρχισε τις απολύσεις μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς τράπεζες έβαλαν στην αναμονή τις απολύσεις προσωπικού καθώς εξαπλωνόταν ο κορωνοϊός τον Μάρτιο, ώστε να αποφευχθεί η επιπλέον επιβάρυνση στους εργαζόμενους.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ