2020-05-24 13:08:59
Φωτογραφία για H Βασίλισσα Ελισάβετ κάποτε κρύφτηκε στους θάμνους για να αποφύγει έναν ανεπιθύμητο επισκέπτη
Το έκανε πολύ σαφές ότι δεν της άρεσε αυτή η επίσκεψη...  Ένα νέο βασιλικό ντοκιμαντέρ ισχυρίζεται ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ κάποτε κρύφτηκε σε έναν θάμνο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για να αποφύγει τον Ρουμάνο δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου κατά τη διάρκεια της αμφιλεγόμενης κρατικής επίσκεψής του το 1978.

Ο δημοσιογράφος και βασιλικός βιογράφος Ρόμπερτ Χάρντμαν αναφέρει λεπτομέρειες στο ITV’s Our Queen: Inside the Crown, ότι η Αυτού Μεγαλειότητα απολάμβανε έναν ιδιωτικό περίπατο με τα corgis της όταν κατέφυγε σε δραστικά μέτρα για να αποφύγει τον επισκέπτη.

«Τη συγκεκριμένη στιγμή η Βασίλισσα έβγαζε τα corgis της για μια βόλτα στους κήπους του παλατιού και μπορούσε να δει τον Τσαουσέσκου και τη σύζυγό του να φτάνουν», λέει ο Χάρντμαν στο ντοκιμαντέρ. «Σκέφτηκε, ‘πραγματικά δεν μπορώ να μιλήσω μαζί τους’, οπότε η πρώτη και μοναδική φορά στη ζωή της, που κρύφτηκε σε έναν θάμνο στους κήπους του παλατιού για να αποφύγει τους καλεσμένους της».


O Νικολάε Τσαουσέσκου και η σύζυγός του, Έλενα / Getty Images  Δεν είναι γνωστό αν ο Τσαουσέσκου είδε την Αυτού Μεγαλειότητα να κρύβεται, αλλά είχε καταστεί σαφές ότι η βασίλισσα δεν ενέκρινε το κρατικό γεγονός, το οποίο είχε διοργανωθεί από την κυβέρνηση.

Ο Τσαουσέσκου, ο οποίος κυβερνούσε τη Ρουμανία από το 1965 μέχρι την εκτέλεση του το 1989, δεν ήταν δημοφιλής στο κοινό και η επίσκεψή του συζητήθηκε. “Ο Τύπος άρχισε να κάνει ερωτήσεις στον υπουργό Εξωτερικών”, συνέχισε ο Χάρντμαν, προσθέτοντας ότι τα μέσα ενημέρωσης ρώτησαν ακόμη και γιατί “αυτό το τέρας” κλήθηκε να πάει στη Βρετανία.

“Η Βασίλισσα συναντάει πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, αλλά η επίσκεψη του Τσαουσέσκου ήταν υπερβολκή γι ‘αυτήν, “λέει ο πρώην βρετανός υπουργός Εξωτερικών Λόρδος Ντέιβιντ Όουεν στο ντοκιμαντέρ.” Το έκανε πολύ σαφές ότι δεν της άρεσε αυτή η επίσκεψη! “
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ