2020-05-25 23:10:42
Φωτογραφία για Γαλλία: Η κυβέρνηση ζητά να μην ταξιδέψουν οι Γάλλοι στο εξωτερικό το καλοκαίρι
Η Γαλλία συνιστά στους πολίτες να κάνουν διακοπές στη χώρα – Την επόμενη εβδομάδα θα αποφασιστεί αν θα χαλαρώσουν τα μέτρα για τις εγχώριες μετακινήσεις

Διακοπές στη Γαλλία συνιστά η κυβέρνηση της χώρας προς τους πολίτες της, που τους καλεί να μην ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι στο εξωτερικό, όπως δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Ελιζαμπέτ Μπορν.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο France Inter, η Μπορν ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα αποφασίσει αν θα χαλαρώσει το μέτρο για τις εγχώριες μετακινήσεις. Σήμερα οι Γάλλοι επιτρέπεται να ταξιδεύουν σε απόσταση έως 100 χιλιομέτρων από το σπίτι τους.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι τα πάρκα στο Παρίσι θα παραμείνουν προς το παρόν κλειστά, επειδή η πρωτεύουσας παραμένει στην «κόκκινη ζώνη» της πανδημίας. Ωστόσο, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη να ανοίξουν τα πάρκα καθώς οι Παριζιάνοι, που κυρίως ζουν σε διαμερίσματα χωρίς κήπους, τείνουν να συγκεντρώνονται γύρω από τα κλειστά πάρκα, όπου είναι δύσκολο να τηρηθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι είναι απίθανο να μπορέσουν οι Γάλλοι να κάνουν διακοπές σε μακρινούς προορισμούς φέτος και ότι ακόμη και τα ταξίδια εντός της Ευρώπης θα πρέπει να είναι περιορισμένα, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος επανεμφάνισης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Lancia  SUV
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Lancia SUV
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ