2020-05-25 23:13:34
Φωτογραφία για Γιατί το να κοιμάσαι πριν τα μεσάνυχτα είναι τόσο σημαντικό;
Η συνήθεια του πέφτεις αργά για ύπνο το βράδυ μπορεί να είναι πολύ ανθυγιεινή.

Εάν αισθάνεσαι κουρασμένη και εξαντλημένη τελευταία, ίσως αυτό έχει σχέση με την ώρα που κοιμάσαι. Ο ύπνος πριν από τα μεσάνυχτα είναι πιο πολύτιμος από ό, τι νομίζεις, και έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας αντιδρά στις αλλαγές του φωτός κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από τη Dr. Nerina Ramlakhan, ειδική στον ύπνο και συγγραφέας του βιβλίου Tired But Wired: The Essential Sleep Toolkit, εξηγείται η επιστήμη πίσω από αυτό. “Όλα τα κύτταρα του σώματος συνδέονται με τις κινήσεις της γης και του φεγγαριού. Υπάρχει συγχρονισμός.”

Υπάρχει μια περιοχή στον εγκέφαλο που ονομάζεται κιρκαδιανή και βοηθά στο συγχρονισμό της κίνησης και της λειτουργίας όλων των κυττάρων του σώματος με τα επίπεδα φωτός και σκοτεινού περιβάλλοντος. Έτσι, όταν το επίπεδο φωτός πέφτει κάτω από ένα ορισμένο επίπεδο, στέλνει ένα μήνυμα στον επίφυση μέσω των ματιών και όλα τα κύτταρα του σώματος αρχίζουν να προσαρμόζουν τις λειτουργίες τους.


Με άλλα λόγια, ο κιρκαδικός ρυθμός μας είναι απαραίτητος για τη ρύθμιση του σώματος – συμπεριλαμβανομένης της αρτηριακής πίεσης, της θερμοκρασίας του σώματος και της παραγωγής ορμονών. Η Dr Nerina περιγράφει την ιδανική ποσότητα ύπνου που πρέπει να έχουμε πριν από τα μεσάνυχτα για να νιώσουμε αναζωογονημένοι και ξεκούραστοι: τουλάχιστον 90 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα είναι μια από τις πιο ισχυρές φάσεις ύπνου, καθώς είναι η περίοδος κατά την οποία το σώμα αποκαθίσταται. Αναγεννάται σε όλα τα επίπεδα – σωματικά, διανοητικά και συναισθηματικά. Οι βασικές θεραπευτικές φάσεις συμβαίνουν σε αυτήν την πρώτη φάση του ύπνου.

Σημειώνει επίσης πόσο σημαντική είναι η αναδιοργάνωση του εγκεφάλου και η μείωση των επιπέδων αδρεναλίνης, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας εάν αισθάνεσαι άγχος.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ