2020-05-25 23:21:27
Φωτογραφία για Θέατρο: Απώλειες εκατομμυρίων και κίνδυνος «λουκέτων»
Oι θεατρικές σκηνές στο West End και στο Broadway είναι απίθανο να ανεβάσουν νέα μιούζικαλ ή να ανοίξουν μέχρι τις αρχές του 2021 εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

Το θέατρο αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και παράδοσης των Βρετανών. Από την αρχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου κάθε πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου είχε τουλάχιστον από ένα θέατρο ενώ σήμερα το West End του Λονδίνου φιλοξενεί μερικά από τα πιο φημισμένα θέατρα παγκοσμίως. Τα θέατρα κάποτε αποτελούσαν σημαντικό εισόδημα για τον βρετανικό προϋπολογισμό, τώρα όμως στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου έχουν βάλει λουκέτο λόγω της πανδημίας.

Το Shakespeare’s Globe έχει προειδοποιήσει ότι θα κλείσει αν δεν υποστηριχθεί από την κυβέρνηση. Οι ιθύνοντες του θεάτρου αιτήθηκαν κρατικής βοήθειας καθώς όπως αποκαλύπτουν, σε διαφορετική περίπτωση, «η οικονομική καταστροφή μπορεί να αποδειχθεί μοιραία»
. «Χωρίς την κατεπείγουσα βοήθεια του κράτους δεν θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και το οριστικό κλείσιμό του θα ήταν μια τραγωδία για την τέχνη για την κληρονομία του διασημότερου Άγγλου συγγραφέα (Σαίξπηρ) αλλά επίσης και για τη χώρα», υπογραμμίζουν οι ιδρυτές του. Το Globe είναι πιστό αντίγραφο του θεάτρου του 1599 και κάθε χρόνο υποδέχεται πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες.

Ο θεατρικός παραγωγός σερ Κάμερον Μάκιντος δήλωσε πρόσφατα ότι οι θεατρικές σκηνές στο West End και στο Broadway είναι απίθανο να ανεβάσουν νέα μιούζικαλ ή να ανοίξουν μέχρι τις αρχές του 2021 εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC ο θεατρικός παραγωγός υποστήριξε ότι είναι αδύνατο για τα θέατρα να κάνουν σχέδια για το μέλλον και για όσο ισχύει ο κανόνας της κοινωνικής αποστασιοποίησης. «Θέλουμε το κοινό να αισθάνεται ασφαλές, θέλουμε οι ηθοποιοί να νιώθουν ασφαλείς». Οι θεατρικές σκηνές σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν κλείσει επ’ αόριστον λόγω της πανδημίας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ