2020-05-26 09:10:34
Φωτογραφία για Ευρωπαϊκή πρόκληση η σύνδεση των μαθητών στην ψηφιακή εκπαίδευση
Ενα ευρωπαϊκό action plan για την ενίσχυση της ψηφιακής εκπαίδευσης παρουσίασε την Πέμπτη η αρμόδια Επίτροπος για θέματα Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας Mariya Gabriel, κατά την ομιλία της σε συζήτηση που διοργάνωσε το Martens Centre for European Studies των Βρυξελλών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Η Επίτροπος τόνισε ότι ήδη έχει υπάρξει μια σημαντική προσπάθεια συντονισμού των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την προώθηση βέλτιστων πρακτικών ψηφιακής εκπαιδευτικής μεθοδολογίας προκειμένου η μια χώρα να διδαχθεί από την άλλη. Τόνισε ότι από την κρίση αναδείχθηκε το πρόβλημα της ανεπαρκούς συνδεσιμότητας των μαθητών όλων περιοχών με την ψηφιακή εκπαίδευση αλλά και η έλλειψη του απαραίτητου εξοπλισμού.

Από την πλευρά της, η Ελληνίδα υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στις πολιτικές που έχει αναπτύξει η χώρα μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Επισήμανε τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα στη στήριξη των μαθητών που είχαν αδυναμία σύνδεσης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τις δωρεές που έγιναν σε εξοπλισμό.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ