2020-05-26 16:51:54
Φωτογραφία για ΗΠΑ - Τραμπ: Αποκαλεί γνωστό παρουσιαστή… δολοφόνο!
Ο Τζο Σκάρμπορο αποτελεί εδώ και καιρό έναν από τους πλέον αγαπημένους στόχους του Τραμπ - Κατηγορεί τον παρουσιαστή ότι ευθύνεται για τον θάνατο της βοηθού του, τουιτάροντας ακατάπαυστα: «Ο θάνατος της Κλόσουτις είναι δουλειά ενός τρελάρα με χαμηλή τηλεθέαση!» Ήταν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα όταν ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο Ιλινόις, Άνταμ Κίζινγκερ, ζήτησε από τον Πρόεδρο Τραμπ να σταματήσει να προωθεί τη θεωρία συνωμοσίας που θέλει τον παρουσιαστή της πρωινής εκπομπής του MSNBC «Μorning Joe», Τζο Σκάρμπορο, να σχετίζεται με τον θάνατο της βοηθού του κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Κογκρέσο.

Ο Τραμπ επανέλαβε την εν λόγω θεωρία συνωμοσίας με πρωταγωνιστή τον Σκάρμπορο, το πρωινό της περασμένης Κυριακής διερωτώμενος πώς μια μαραθωνοδρόμος μπορεί να πέσει, να χτυπήσει το κεφάλι της και να πεθάνει: «Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία αυτή με τον ψυχάκια Τζο Σκαρμπορο. Λοιπόν, μια νεαρή μαραθωνοδρόμος λιποθυμά στο γραφείο του, χτυπά το κεφάλι της στη γωνία του επίπλου και πεθαίνει… Θα σκεφτόμουν ότι σ’ αυτό το δυστύχημα υπάρχουν πολλά περισσότερα… Μία εξωσυζυγική σχέση; Τι γίνεται με τον λεγόμενο ερευνητή; Διαβάστε την ιστορία!», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποδεικνύοντας και το σχετικό link.


To link οδηγούσε σε ένα άρθρο στο website του πασίγνωστου στις ΗΠΑ δημιουργού fake news, True Pundit , (ψευδώνυμο του πρώην δημοσιογράφου Μαικλ Μουρ από την Πενσυλβάνια, που τρέφει κακία για το FBI) με τίτλο: «Τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν παράνομη πράξη στην υπόθεση του ύποπτου θανάτου της βοηθού του Σκάρμπορο, μέσα στο γραφείο του στο Κογκρέσο» Ο Κίζινγκερ απάντησε: «Εντελώς αβάσιμη θεωρία συνωμοσίας. Κόφτε το. Σταματήστε να το διαδίδετε, σταματήστε να δημιουργείτε παράνοια. Θα μας καταστρέψει». Μάταια…

Ο Κίζινγκερ

«Είναι δουλειά ενός τρελάρα με χαμηλή τηλεθέαση…»

Το προηγούμενο απόγευμα ο Τραμπ είχε κάνει tweet με link σε ένα άρθρο σχετικό με το θάνατο της Κλόσουτις το 2001 γράφοντας: «Ένα χτύπημα στο κεφάλι της; Σώμα, που βρέθηκε κάτω από το γραφείο του; Έφυγε ξαφνικά από το Κογκρέσο; Μεγάλο θέμα συζήτησης στη Φλόριντα... Και είναι δουλειά ενός τρελάρα με χαμηλή τηλεθέαση! Συνεχίστε την έρευνα, χρησιμοποιείστε ιδιοφυείς εγκληματολόγους!».

Η οικογένεια και η αγαπημένοι της Λόρι Κλόσουτις αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα tweets του Τραμπ στην Washington Post, επειδή φοβούνταν διαδικτυακά αντίποινα από οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας. «Υπάρχουν πολλά που θα θέλαμε να πούμε, αλλά δεν μπορούμε», εξήγησε ο γαμπρός της Κλόσουτις, Κόλιν Κέλλι.

Η Κλόσουτις ήταν βοηθός του Σκάρμπορο στο γραφείο του στο Κογκρέσο στο Fort Walton Beach της Φλόριντα. Προτού γίνει παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών, ο Σκάρμπορο ήταν Ρεπουμπλικανός βουλευτής, που εκπροσωπούσε την 1η περιφέρεια του Κογκρέσου της Φλόριντα. Η Κλόσουτις πέθανε το 2001 μέσα στο γραφείο του, αφού έπεσε και χτύπησε το κεφάλι της. Οι γιατροί γνωμάτευσαν ότι ο θάνατός της ήταν ατύχημα ως αποτέλεσμα μιας μη διαγνωσμένης καρδιακής αρρυθμίας.

Η Κλόσουτις και ο Σκάρμπορο

Ωστόσο, μια θεωρία συνωμοσίας, ότι δηλαδή ο Σκαρμπορο είχε ερωτική σχέση με την Κλόσουτις και ότι ο θάνατός της δεν ήταν ατύχημα, κυκλοφορεί τελευταία και έχει γίνει δημοφιλής τις τελευταίες εβδομάδες από τον Τραμπ.

Ο Σκάρμπορο πάντως δεν βρισκόταν στο γραφείο του τη στιγμή του θανάτου της Κλόσουτις. Στο άρθρο του True Pundit, που μοιράστηκε ο Τραμπ, ο συντάκτης γράφει ότι «η ιστορία της λιποθυμίας δε στέκει». «Ποια είναι η πιθανότητα μια φαινομενικά υγιής γυναίκα, η οποία έτρεχε μαραθώνιο, να λιποθυμήσει ξαφνικά και να χτυπήσει το κεφάλι της σε ένα γραφείο με τέτοιο τρόπο που θα προκαλούσε θάνατο; Είναι πολύ απίθανο, σύμφωνα με την έρευνά μας» , έγραψε ο συντάκτης του άρθρου.

Ήταν η πέμπτη φορά αυτόν τον μήνα που ο ο Τραμπ προωθεί αυτή τη θεωρία συνωμοσίας. Πριν λίγες ημέρες, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Κάτι τύποι όπως ο ψυχάκιας με τη χαμηλή τηλεθέαση Τζο Σκάρμπορο επιτρέπεται να κυκλοφορούν στους δρόμους; Ξεκινήστε έρευνα για την «ανεξιχνίαστη υπόθεση».

Την περασμένη Τρίτη - παρόλο που ο Tραμπ δηλώνει συχνά ότι δεν παρακολουθεί την εκπομπή «Morning Joe» ή το MSNBC γενικά - χρειάστηκαν μόνο 20 λεπτά μετά την επίθεση εναντίον του από τον Σκάρμπορο, για να εξαπολύσει τη δική του επίθεση στο Twitter εναντίον του αποκαλώντας τον «δολοφόνο».

«Πότε θα ανοίξουν μια έρευνα για ανεξιχνίαστη υπόθεση για το θέμα του ψυχάκια Τζο Σκάμπορο στη Φλόριντα», ρώτησε ο Τραμπ. «Τη γλίτωσε από τη δολοφονία; Κάποιοι το πιστεύουν. Γιατί έφυγε από το Κογκρέσο τόσο ήσυχα και γρήγορα; Δεν είναι προφανές; Τι γίνεται τώρα; Ο τύπος είναι εντελώς ψυχασθενής!». Μια εβδομάδα νωρίτερα δε είχε κάνει tweet με παρόμοιους όρους, συνιστώντας στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό να προτείνει στον Σκάρμπορο… «λίγη ξεκούραση».

«Τραμπ, είσαι ένας άρρωστος, αηδιαστικός άνθρωπος»

Τα tweets του Τραμπ για τον Σκάρμπορο εξόργισαν μεταξύ άλλων και τη σύζυγο και συμπαρουσιάστρια στην εκπομπή του, Μίκα Μπρεζίνσκι, η οποία «ξέσκισε» τον Πρόεδρο στον αέρα στο τέλος της εκπομπής της περασμένης Τετάρτης. «Ντόναλντ, είσαι άρρωστος», ανέφερε μεταξύ άλλων η Μπρεζίνσκι. «Είσαι πραγματικά ένας σκληρός, άρρωστος, αηδιαστικός άνθρωπος. Και μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις tweet για τον Τζο, αλλά απλώς πληγώνεις άλλους ανθρώπους, και φυσικά πληγώνεις τον εαυτό σου».

Η Μπρεζίνσκι ζήτησε από τον CEO του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ να αναλάβει δράση και να απομακρύνει τον Tραμπ από την πλατφόρμα. «Twitter, δεν θα έπρεπε να αφήνεις να γίνεται αυτό και θα πρέπει να κατεβάσεις αυτά τα tweets και θα πρέπει επίσης να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου… Όλα όσα γράφει ο Τραμπ είναι μ@λ@κίες», είπε.

«Θα επικοινωνήσω με τον επικεφαλής του Τwitter για την καθημερινή παραβίαση των όρων του από τον Πρόεδρο Τραμπ», έγραψε προσθέτοντας: «Το Twitter πρέπει να γνωρίζει για ποιο λόγο δεν επιβάλλεται αποκλεισμός στον Τραμπ».

Αργότερα έγραψε στο Twitter ότι ο Ντόρσεϊ, και ο γενικός σύμβουλος της εταιρείας θα μιλούσαν μαζί της. Ο Ντόρσεϊ δεν είχε προηγουμένως ασχοληθεί δημοσίως με εκκλήσεις για αποκλεισμό του Τραμπ από την πλατφόρμα. Ωστόσο η προνομιακή μεταχείριση του Tραμπ από το Twitter έχει δώσει το έναυσμα για κριτική στην πλατφόρμα και έχει βάλει τον Ντόρσεϊ και τα στελέχη του σε μεγάλο δίλημμα και σε… big trouble!

Η Μπρεζίνσκι και ο Σκάρμπορο
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ