2020-05-26 23:24:31
Φωτογραφία για Τουρκία: Στέλνει €320 εκατ. στα κατεχόμενα για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Τη μεταφορά ποσού περίπου 2,289 δισ. τουρκικών λιρών (320 εκατ. ευρώ) στα κατεχόμενα, «υπό τη μορφή επιχορηγήσεων και δανείων», ανακοίνωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι με την υπογραφή νέας οικονομικής «συμφωνίας» με το ψευδοκράτος με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη κατά την υπογραφή της «συμφωνίας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής συνεργασίας 2020», ο Τούρκος αντιπρόεδρος δήλωσε «είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε μαζί τα απαραίτητα βήματα με σοβαρότητα για την ευημερία του τουρκοκυπριακού λαού και χωρίς χάσιμο χρόνου ώστε να υπάρξει μια βιώσιμη οικονομία», ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος και πρόσθεσε ότι η παραπάνω “συμφωνία” «σχεδιάστηκε για να επουλώσει τις πληγές που προκάλεσε η επιδημία στην οικονομία».

Ο Φουάτ Οκτάι τόνισε τη σημασία της τήρησης των μέτρων για την καταπολέμηση της COVID-19, επισημαίνοντας ότι πολλές ανεπτυγμένες χώρες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στον αγώνα κατά του ιού με αποτέλεσμα να έχουν επηρεαστεί οι οικονομίες τους, η παραγωγή και οι εμπορικές σχέσεις.


Ο κ. Οκτάι εξήρε τη συμβολή της Τουρκίας στην αντιμετώπισης πανδημία του ιού στα κατεχόμενα, καλύπτοντας τις ανάγκες των Τουρκοκυπρίων παρέχονται μάσκες, απολυμαντικά, προστατευτικό ρουχισμό και πακέτα τροφίμων από το τουρκικού υπουργείο Υγείας και την Οργάνωση της Ερυθράς Ημισελήνου.

Αγώνας για λύση στο Κυπριακό

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να πείσει την ελληνοκυπριακή πλευρά να δεχτεί μία δίκαιη κατανομή των υδρογονανθράκων και να προσέλθει σε διάλογο με τους Τουρκοκύπριους για την επίλυση του ενεργειακού ζητήματος στην Ανατ. Μεσόγειο. Το Κυπριακό, είπε, μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω της πολιτικής ισότητας των δυο πλευρών. «Λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς πολιτική ισότητα μεταξύ των μερών στο νησί. Έχοντας πίστη στην εθνική μας υπόθεση, θα συνεχίσουμε τον αγώνα ώστε να αποδοθούν τα νόμιμα δικαιώματα και η ισότητα στους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας. Ως μητέρα-πατρίδα και ως εγγυήτρια χώρα θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε οι Τουρκοκύπριοι να συνεχίσουν να ζουν με ειρήνη, γαλήνη και ευημερία, καθώς και να ατενίζουν το μέλλον με ασφάλεια. Όσοι σκέφτονται διαφορετικά, είναι καταδικασμένοι να απογοητεύονται πάντα. Εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας και υποστηρίζουμε με βάση τη διεθνή νομιμότητα την αναζήτηση λύσεων σε όλες τις συγκρούσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε μόνιμη αστάθεια» είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος

Στην τελετή μίλησε επίσης ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Έρσιν Τατάρ. Μετά τις ομιλίες, οι Οκτάι και ο Τατάρ υπέγραψαν τη Συμφωνία Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ