2020-05-27 08:50:29
Φωτογραφία για Πρίγκιπας Κάρολος του Λουξεμβούργου: Το πρώτο γαλαζοαίματο κορωνο-μωρό
Το Λουξεμβούργο απέκτησε διάδοχο του θρόνου του και η ανθρωπότητα τον πρώτο ευγενή που γεννήθηκε στα χρόνια του Sars-Cov-2 - Και το όνομα αυτού Κάρολος Ιωάννης Φίλιππος Ιωσήφ Μάριος Γουλιέλμος

Ζυγίζει 3 κιλά και 190 γραμμάρια, έχει ύψος 50 εκατοστά και για τη γέννησή του στο Μαιευτήριο Μεγάλη Δούκισσα Σάρλοτ του Λουξεμβούργου στις 10 Μαΐου του 2020 ακολουθήθηκε μέχρι κεραίας το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο που επιτάσσει η πανδημία του Sars-Cov-2. Ο Κάρολος Ιωάννης Φίλιππος Ιωσήφ Μάριος Γουλιέλμος – τέτοιο όνομα σιδηρόδρομο ούτε ο Έλον Μασκ θα τολμούσε να διανοηθεί για το φιντάνι του με την Grimes - θα μπορούσε να είναι ένα ακόμα νεογέννητο που απλώς έτυχε να έρθει στον κόσμο τη στιγμή που η ανθρωπότητα παλεύει με το καινό δαιμόνιο του κορωνοϊού. Όμως δεν είναι ένας όποιος κι όποιος κοινός θνητός. Αλλά ο πρώτος γαλαζοαίματος της μετα-Covid-19 εποχής. Και μάλιστα με βαρύ καθήκον από τα γεννοφάσκια του να ηγηθεί στο απώτερο μέλλον της συνταγματικής μοναρχίας του Λουξεμβούργου ή αλλιώς μιας χώρας 613 χιλιάδων κατοίκων με κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα 110 χιλιάδες ευρώ.


Ο δεκαπέντε ημερών – για συντομία – Πρίγκιπας Κάρολος είναι ο μοναχογιός του Διαδόχου Μεγάλου Δούκα Γουλιέλμου και της Διαδόχου Μεγάλης Δούκισσας Στεφανίας. Και ήρθε να επιστεγάσει και να ολοκληρώσει την ευτυχία του ζευγαριού που αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης ενώπιον Θεού, ανθρώπων, του Βασιλιά και της Βασίλισσας της Ισπανίας αλλά και του Πρίγκιπα Εδουάρδου, μικρότερου γιου της Ελισάβετ, και της συζύγου του Κόμισσας του Γουέσεξ τον Οκτώβριο του 2012 στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας της πόλης του Λουξεμβούργου. Και μπορεί στον γάμο το υπ’ αριθμόν ένα θέμα συζήτησης να ήταν το νυφικό της Δούκισσας κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της με την υπογραφή του Λιβανέζου Elie Saab – εντάξει τα πηγαδάκια τροφοδότησε και η μακρινή συγγενική σχέση των νεονύμφων, αφού σύμφωνα με τους υπολογισμούς είναι έβδομα ξαδέλφια -, όμως γρήγορα το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε στο εάν και το πότε το ζευγάρι θα πρόσφερε στο στέμμα του Λουξεμβούργου έναν διάδοχο. Μπορεί να είναι αταίριαστο στην πολιτική ορθότητα των καιρών μας, όμως στις περιπτώσεις των μοναρχιών η διαιώνιση του είδους υποτάσσεται στη θυμοσοφία που θέλει το γοργόν να έχει χάρη.

Ο 38χρονος Γουλιέλμος, μεγαλύτερος γιος του εν ενεργεία Μέγα Δούκα Ερρίκου και της Μεγάλης Δούκισσας Μαρίας Τερέζα, και η 36χρονη σύζυγός του χρειάστηκαν οκτώ ολόκληρα χρόνια για να προσφέρουν την ανακούφιση και την ηρεμία με τις οποίες διαχρονικά τρέφει το πόπολο (και τα media) ένας διάδοχος. Μάλιστα, η εν αναμονή Δούκισσα Στεφανία είχε ερωτηθεί πολλάκις σε συνεντεύξεις που παραχωρούσε για τη χαρακτηριστική καθυστέρηση στην τεκνοποίηση, τα σχετικά δημοσιεύματα για τις ενδεχόμενες δυσκολίες που αντιμετώπιζε το ζευγάρι ήταν πολλά και κυρίως άκομψα ενώ το 2016 γαλλικά περιοδικά διέδωσαν με περισσή βεβαιότητα την είδηση της εγκυμοσύνης της, η οποία τελικά αποδείχτηκε αβάσιμη και ανυπόστατη.

Το ζευγάρι ήταν παραπάνω από συγκινημένο στην έξοδο από το μαιευτήριο, όπου το 1981 γεννήθηκε και ο Γουλιέλμος, μαζί με τον μοναχογιό τους, διάδοχο του δουκάτου. Κι ας χρειάστηκε να επιστρατεύσουν μάσκες, γάντια και αποστάσεις για να τον μεταφέρουν στην μόνιμη κατοικία του. Η ανακοίνωση της γέννησης που κοινοποιήθηκε και στο Twitter συνοδεύτηκε από 21 κανονιοβολισμούς – για το πανηγυρικό του πράγματος – ενώ οι ευτυχείς παππούδες, ήτοι ο Μέγας Δούκας και η Μεγάλη Δούκισσα θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή ώσπου να πάρουν αγκαλιά, ίσως να αλλάξουν και πάνες στον εκλεκτό εγγονό τους. Προς το παρόν η μόνη επαφή που είχαν μαζί του περιορίστηκε σε μια βιντεοκλήση μέσω Facetime στην οποία ο Δούκας Γουλιέλμος κρατούσε τρυφερά στην αγκαλιά του το νεογέννητο. Ο κορωνοϊός ανάγκασε και σε περαιτέρω αναθεώρηση του πρωτοκόλλου, μια και η βασιλική οικογένεια του Λουξεμβούργου αποφάσισε να δεχτεί τα συγχαρητήρια για το ευτυχές γεγονός μέσω ειδικής ιστοσελίδας και όχι με τον παλιό, καλό αναλογικό τρόπο.

Πάντως, η γέννηση του Πρίγκιπα Καρόλου έμοιαζε με τη χαρμόσυνη είδηση που είχε ανάγκη όσο ποτέ ο οίκος Νασσάου-Βάιλμπουργκ. Η τελευταία διετία σημαδεύτηκε για τους γαλαζοαίματους Λουξεμβούργιους από τον θάνατο του παππού του Γουλιέλμου, Μέγα Δούκα Ιωάννη σε ηλικία 98 ετών πέρσι τον Απρίλιο, αλλά και από τις κατηγορίες που διατυπώνονται από πρώην υπαλλήλους του παλατιού εναντίον της Μεγάλης Δούκισσας Μαρίας-Τερέζας, την οποία εμφανίζουν ως αυταρχικό και δεσποτικό αφεντικό. Να η ευκαιρία να ανασκευάσει τις αλγεινές εντυπώσεις ως στοργική γιαγιά του νεογέννητου διαδόχου.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ