2020-05-27 09:09:52
Φωτογραφία για Η Sony παρουσιάζει τον πρώτο αισθητήρα κάμερας με ενσωματωμένο AI chipset
Μπορεί στα smartphones να μην τα πηγαίνει καθόλου καλά εδώ και πολλά χρόνια, παρόλα αυτά, η Sony διαπρέπει στον τομέα των αισθητήρων κάμερας κατέχοντας ένα πολύ σημαντικό μερίδιο της αγοράς. Αυτή τη φορά η εταιρεία καινοτομεί με τον πρώτο αισθητήρα που περιλαμβάνει ενσωματωμένο AI chipset, έτσι ώστε να αναγνωρίζει ταχύτατα τις εικόνες που βλέπει.

Πρόκειται για το Sony IMX500 Intelligent Vision Sensor με μέγεθος 1/2.3’’ και ανάλυση 12.3MP (1.55μm pixels). Στις δυνατότητές του συμπεριλαμβάνεται η λήψη 4K video στα 60fps, αλλά η μεγαλύτερη καινοτομία του είναι η ανάλυση και αναγνώριση μιας εικόνας μέσα σε μόλις 3.1ms με τη βοήθεια του μοντέλου MobileNet V1 της Google.

Σύμφωνα με τη Sony, τα δεδομένα της εικόνας αναλύονται on-chip και δεν χρειάζεται η αποστολή τους σε κάποιο cloud server, άρα εξασφαλίζεται η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια. Επιπλέον, με την κατάλληλη διαμόρφωση των αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης, ο νέος αισθητήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους.


Για παράδειγμα, θα μπορούσε να τοποθετηθεί στον καθρέπτη του αυτοκινήτου και να αναγνωρίζει εάν ο οδηγός είναι αφηρημένος ή νυσταγμένος, και να τον αφυπνίζει με κάποιο ήχο που θα προέρχεται από το αυτοκίνητο. Υπάρχουν ανάλογα συστήματα που κάνουν την ίδια δουλειά, αλλά το κόστος θα είναι σημαντικά χαμηλότερο και πιο αξιόπιστο με τη χρήση ενός μόνο αισθητήρα.

Ακόμη ένα παράδειγμα χρήσης του Sony IMX500 Intelligent Vision Sensor θα μπορούσε να είναι στην είσοδο καταστημάτων για να μετρά πόσοι άνθρωποι έχουν εισέλθει ή να παρακολουθεί το εμπόρευμα στα ράφια και να ειδοποιεί όταν μειώνεται το διαθέσιμο στοκ.

Αν και δύσκολα θα βρει εφαρμογή σε smartphones, ο νέος αισθητήρας της Sony θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε συσκευές IoT για το σπίτι, συστήματα ασφαλείας και άλλα gadgets που βασίζονται στην αναγνώριση εικόνων.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ