2020-05-27 09:12:13
Φωτογραφία για AMD CPUs στο εσωτερικό των νέων DGX A100 της NVIDIA
Η NVIDIA φαίνεται πως προτιμά και την AMD, ως τον προμηθευτή επεξεργαστών της νέας της πλατφόρμας DGX A100. Η νέα αρχιτεκτονική Ampere έκανε την εμφάνισή της λιγότερο από μια εβδομάδα πριν και προορίζεται αρχικά για την data center αγορά. Οι υποσχέσεις της NVIDIA ήταν αρκετές και η βασικότερη έχει να κάνει με το πόσο ανεκμετάλλευτοι πόροι υπάρχουν στο εσωτερικό των τωρινών συστημάτων, κάτι που θέλει να αλλάξει με τη νέα γενιά GPU.

 Το σημαντικότερο είναι πως αυτή η νέα γενιά Ampere, θα εμφανιστεί κάποια στιγμή και στη gaming κατηγορία, με τη μορφή GeForce καρτών γραφικών, ωστόσο αυτό θα γίνει στο όχι άμεσο μέλλον, αφού η NVIDIA θέλει να εδραιώσει αρχικά τη σχεδίαση στην αγορά. Ένα από τα έτοιμα συστήματα που θα φέρουν τις νέες και ισχυρές Ampere A100 GPUs θα είναι το DGX A100 και τα specs που δημοσιοποιήθηκαν έφεραν στο προσκήνιο μια μεγάλη διαφορά από τις προηγούμενες υλοποιήσεις
. Αυτή τη φορά, η εταιρία δίνει δύο επιλογές στις πλατφόρμες και πέρα από την Intel, έχουμε και μια της AMD, με δύο Epyc 7742 των 64 πυρήνων (έκαστος) με συνολικά 128 threads και 1TB RAM, όπως επίσης RAID 1 μέσα από 1.9TB NVMe storage. Οι λόγοι για μια τέτοια κίνηση είναι αρκετοί και πέρα από τις αυξημένες επιδόσεις που προσφέρουν οι τωρινοί Epyc επεξεργαστές της AMD, το αρκετά γρήγορο PCIe Gen 4 interface για τη διαμεταγωγή δεδομένων από και προς τους SSDs, ήταν ίσως αυτό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή αυτής της πλατφόρμας από την AMD.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ