2020-05-27 11:13:33
Φωτογραφία για Νορβηγία: «Ναι» σε τεχνητή γονιμοποίηση γυναικών που θέλουν να μεγαλώσουν μόνες τα παιδιά τους
Το νορβηγικό κοινονούλιο αποφάσισε να δώσει πρόσβαση στις άγαμες ή μόνες γυναίκες στις τράπεζες σπέρματος  Οι άγαμες ή μόνες γυναίκες στη Νορβηγία έχουν πλέον δικαίωμα

να αποκτούν πρόσβαση στην τεχνολογία της τεχνητής γονιμοποίησης και στις τράπεζες ωαρίων εάν επιθυμούν να τεκνοποιήσουν, αφού το κοινοβούλιο ανανέωσε τη νομοθεσία ως προς αυτό χθες Τρίτη.

Η τροποποίηση του νόμου για τη βιοτεχνολογία, που παρέμενε αμετάβλητος στη Νορβηγία επί δεκαέξι χρόνια, ακολούθησε εκστρατεία κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Περαιτέρω τροπολογίες επιτρέπουν επίσης τη χρήση υπερηχογραφίας τους πρώτους τρεις μήνες της κύησης και εξετάσεων αίματος για να εντοπίζονται γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο.

Οι αλλαγές στη νομοθεσία αποτέλεσαν αντικείμενο οξύτατων αντιπαραθέσεων, καθώς το Χριστιανικό Δημοκρατικό Κόμμα (KRF) έριζε ότι οι γονείς μπορεί να επιλέγουν την άμβλωση εάν ενημερώνονται πως ένα έμβρυο παρουσιάζει χρωματοσωματική ανωμαλία στο αρχικό στάδιο της εγκυμοσύνης.

Η ψηφοφορία διεξήχθη με τα μέλη του νορβηγικού κοινοβουλίου χωρισμένα με πλεξιγκλάς, για την αποτροπή του κινδύνου μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Η κυβέρνηση μειοψηφίας που έχουν σχηματίσει τα κόμματα Hoyre, KRF και Venstre ηττήθηκε στην ψηφοφορία από τα κόμματα της νορβηγικής αριστεράς, ενώ υπέρ των τροποποιήσεων της νομοθεσίας τάχθηκαν επίσης ορισμένα μέλη ενός λαϊκιστικού ακροδεξιού κόμματος.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ