2020-05-28 09:55:19
Φωτογραφία για Σάλος με το εμβόλιο κατά της φυματίωσης και τον κοροναϊό
Σάλος προκλήθηκε από δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο που ανέφεραν ότι ξεκινά εμβολιασμός κατά του κοροναϊού με εμβόλιο που χρησιμοποιείται για τη φυματίωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr στο υπουργείο Υγείας ήταν έξαλλοι με τα δημοσιεύματα αυτά τα οποία καλλιεργούσαν προσδοκίες που δεν στηρίζονται σε καμιά επιστημονική αναφορά, ούτε φυσικά στον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων που ενεπλάκη με αυτή την ιστορία.

Ειδικά από τη στιγμή που παγκοσμίως γίνονται τιτάνιες προσπάθειες για να βρεθεί ένα εμβόλιο που θα αντιμετωπίζει τον COVID – 19 και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό προκειμένου να προετοιμαστεί η ανθρωπότητα για νέα πανδημία.

Το θέμα του εμβολίου και του φαρμάκου κατά του κοροναϊού απασχολεί ιδιαίτερα και την Ελλάδα, και για το σκοπό αυτό έγινε σύσκεψη με τους Βασίλη Κικίλια και Σωτήρη Τσιόδρα.

Ωστόσο, σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχουν εξελίξεις που να συγκλίνουν στο γεγονός ότι μπορεί να βρέθηκε ένα εμβόλιο που θα θωρακίζει την κοινότητα.


Ούτε φυσικά το εμβόλιο κατά της φυματίωσης για το οποίο γράφτηκαν πολλά σήμερα.

Τι είπε η καθηγήτρια κ. Κοτανίδου

Το γεγονός αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει η η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.

Ερωτηθείς στον Σκάι για το αν υπάρχει εμβόλιο με το οποίο θα εμβολιαστούν όλοι οι Ελληνες από την 1η Ιουνίου, ήταν ξεκάθαρη:

«Είναι το εμβόλιο BCG αυτό που πριν από χρόνια κάναμε όλοι για προφύλαξη από την φυματίωση. Όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν κάποιες δημοσιεύσεις που λένε ότι τα άτομα που έχουν κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο κατά της φυματίωσης ενδεχομένως, με πάρα πολλά εισαγωγικά και ερωτηματικά μπορούν να έχουν καλύτερη ανοσολογική απάντηση στον Covid19. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια επίσημη τεκμηρίωση.

Υπάρχουν κάποιες δημοσιεύσεις που υποστηρίζουν αυτό το πράγμα. Εκτός από αυτό υπάρχουν και κάποια άλλα εμβόλια τα οποία αναφέρεται ότι μπορούν να προσθέτουν στην ανοσολογική απάντηση του οργανισμού, όλα όμως είναι στα πλαίσια υποθέσεων και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ακόμα».

Εξέφρασε, ωστόσο, την άποψη πως όταν βγει το νέο εμβόλιο για την εποχική γρίπη θα πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι –ακόμη και παιδιά– ώστε να μην υπάρξει συνδυασμός γρίπης και κορονοϊού.

«Θεωρώ ότι με το που θα βγει το εμβόλιο της γρίπης θα πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι για να μην έχουμε συνδυασμό γρίπης και κορονοϊού. Όλοι, οι πάντες άνω των 6 ετών, θα πρέπει να εμβολιαστούν για γρίπη για να μην έχουμε συνδυαστική λοίμωξη και από γρίπη και από κορονοϊό» υπογράμμισε.

Σε κάθε περίπτωση τα δημοσιεύματα που συνέδεαν το εμβόλιο κατά της φυματίωσης με την καταπολέμηση του κοροναϊού, δεν ευσταθούν επιστημονικά.

Μπορεί να ξεκινά ο εμβολιασμός για τη φυματίωση, όμως, αυτό δεν μπορεί να σχετίζεται με την πανδημία και να καλλιεργούνται ελπίδες στον πληθυσμό.
www.in.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Από το «Game of Love» στο GNTM
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Από το «Game of Love» στο GNTM
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ