2020-05-28 13:02:38
Φωτογραφία για Οι Αμερικανοί «ψηφίζουν» διακοπές με... αυτοκινούμενα τροχόσπιτα
Τα «Covid- Campers» είναι η νέα τάση στη χώρα του Τραμπ - Έκρηξη στις πωλήσεις αυτοκινούμενων τροχόσπιτων Καθίστανται ιδιαίτερα δημοφιλή καθώς, υπό τον φόβο της πανδημίας του κορωνοϊού, οι Αμερικανοί επιλέγουν να μετακινούνται με δικό τους μεταφορικό μέσο και να κάνουν διακοπές με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Bloomberg», με αφορμή τις χαμηλές τιμές στα καύσιμα και τους περιορισμούς στις αεροπορικές μετακινήσεις, οι συμπολίτες του Ντόναλντ Τραμπ στρέφονται προς τις ενοικιάσεις ή αγορές αυτοκινούμενων τροχόσπιτων (τα λεγόμενα κάμπερ).

Κυρίως τον Απρίλιο σημειώθηκε πρωτοφανής άνοδος στις πωλήσεις αυτοκινούμενων τροχόσπιτων, έως και 600% , σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Εκατοντάδες Αμερικανοί ψάχνουν σε αγγελίες είτε να νοικιάσουν είτε να αγοράσουν ένα τροχόσπιτο ή ένα αυτοκινούμενο, επισημαίνει το πρακτορείο. «Στις ΗΠΑ πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται να μπουν στα αεροπλάνα και το 70% θέλει να κάνει διακοπές χωρίς να βρεθεί σε συνωστισμό», όπως αναφέρει ο διευθύνων της εταιρείας «Cruise America» που πουλάει αυτοκινούμενα τροχόσπιτα:


«Το βασικότερο όφελος που έχεις κάνοντας διακοπές µε κάµπερ είναι προφανώς η ελευθερία κινήσεων. Επιλέγεις τη διαδροµή και τους χώρους που θέλεις να επισκεφτείς και ξεκινάς παίρνοντας µαζί σου το… σπίτι σου. Αυτό σηµαίνει ότι µπορείς να κάνεις οικονοµία µαγειρεύοντας και να κοιµάσαι πολύ πιο άνετα από ότι θα κοιµόσουν σε µια σκηνή απολαµβάνοντας την επαφή µε τη φύση».

Την εποχή του κορωνοϊού, για ένα μεταχειρισμένο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο «Covid Camper», η 69χρονη Παμ Σάντμπεργκ και ο σύζυγός της, Τζεφ δαπάνησαν το ποσό των 70 χιλιάδων δολαρίων.

Το ζευγάρι δηλώνει ότι, εν μέσω πανδημίας του κορωνοιού, δεν θέλουν να ταξιδέψουν με κρουαζιερόπλοιο ή αεροπλάνο. Για το λόγο αυτό θεωρούν ότι το ταξίδι τους με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο είναι ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος να κάνουν διακοπές την συγκεκριμένη περίοδο .

Πολλοί Αμερικανοί νιώθουν απελπισμένοι και μετά την άρση του lockdown ονειρεύονται να κάνουν κάτι - οτιδήποτε - μοιάζει με διακοπές.

Με τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα ή αλλιώς κάµπερ οι τουρίστες επιλέγουν αυτόν τον ευέλικτο τρόπο διακοπών και σε κάθε μετακίνηση έχουν λιγότερο άγχος σε σχέση µε τη διανυκτέρευσή τους.

Παράλληλα, έχοντας µαζί τους ένα κινητό νοικοκυριό, οι ταξιδιώτες δεν ανησυχούν για το μέρος που θα καθίσουν για φαγητό.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ