2020-05-28 16:54:42
Φωτογραφία για Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας: Περιβαλλοντικό έγκλημα στην Αιτωλοακαρνανία
Ερώτηση προς την Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Ελλάδας με θέμα "Περιβαλλοντικό έγκλημα στην Αιτωλοακαρνανία" από την Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας.

Στην ερώτηση γίνεται αναφορά για την "πράσινη ανάπτυξη" και την προώθηση του από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις, καθώς και ο νέος περιβαλλοντοκτόνος νόμος, που σύμφωνα με την ανακοίνωση παραδίδει βουνά, λίμνες, δάση και θάλασσες βορά στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων, προκειμένου να βρουν κερδοφόρα διέξοδο τα λιμνάζοντα κεφάλαιά τους, μπροστά και στη νέα καπιταλιστική κρίση. 

Θεωρώντας ότι  1) ανοίγει το δρόμο για λατομεία, ξενοδοχεία και εξόρυξη υδρογονανθράκων σε περιοχές Natura 2000 , 2) γίνεται απόπειρα νομιμοποίησης αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις και ρέματα. 3) οι Μελέτες Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων θα ελέγχονται από ιδιώτες που θα επιλέγει και θα πληρώνει ο …επενδυτής. 4) υποβαθμίζονται οι φορείς διαχείρισης και φύλαξης προστατευομένων περιοχών. 5) Προβλέπονται "διευκολύνσεις" υπέρ των βιομηχανιών ΑΠΕ για την επέκταση τεράστιων αιολικών πάρκων.


Επίσης γίνετε αναφορά στις αντιδράσεις που προκαλούν στις τοπικές κοινωνίες και καταλήγει με τις δύο ερωτήσεις προς την Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Ελλάδας,

Αν συμφωνεί με την κατασκευή των πάνω από 30 αιολικών σταθμών στην Αιτωλοακαρνανία;

Αν προτίθεται να πάρει πρωτοβουλίες και ποιες προκειμένου να ακυρωθούν οι Άδειες

Εγκατάστασης Αιολικών Σταθμών που εκδόθηκαν εντός των ορίων του νομού Αιτωλοακαρνανίας και καταστρέφουν το περιβάλλον;  

 

Ολόκληρη η ερώτηση:

 

ΘΕΜΑ: Περιβαλλοντικό έγκλημα στην Αιτωλοακαρνανία

Είναι γνωστό πως η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και χρόνια προωθούν την απελευθέρωση της Ενέργειας μέσω της στρατηγικής για την "πράσινη ανάπτυξη", δηλαδή την παραγωγή ηλεκτρικής Ενέργειας μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), στοχεύοντας με αυτόν τον τρόπο να βρουν επενδυτική διέξοδο τα συσσωρευμένα κεφάλαια των μονοπωλίων, τα οποία βεβαίως συμπληρώνονται και με κρατικό χρήμα μέσω επιδοτήσεων ή του "πράσινου ταμείου".

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ