2020-05-28 23:30:34
Φωτογραφία για Ο δισεκατομμυριούχος που έχασε μια περιουσία γιατί… άργησε να πουλήσει
Πούλησε σε εξευτελιστική τιμή το σύνολο των μετοχών που κατείχε στην Hertz που υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα Ο ακτιβιστής επενδυτής Carl Icahn, βασικός

μέτοχος της Hertz, μόλις έγινε κατά $2 δισ. φτωχότερος, καθώς πούλησε σε εξευτελιστική τιμή το σύνολο των μετοχών που κατείχε στην εταιρεία που υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα.

Οντότητες που τελούν υπό τον έλεγχο του Icahn πούλησαν 55,3 εκατ. μετοχές της Hertz την Τρίτη έναντι 39,8 εκατ. δολ. με μέση τιμή ανά μετοχή τα 72 σεντς. Οι μετοχές του Icahn αντιπροσώπευαν μερίδιο 39% στην εταιρεία.

Δεδομένου ότι τις είχε αγοράσει έναντι 1,88 δισ. δολ. , η ζημιά που υπέστη ανέρχεται σε 1,8 δισ. δολάρια.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι πούλησε με σημαντική ζημιά, ωστόσο, η πώληση «δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζω να έχω πίστη στο μέλλον της Hertz.».

«Πιστεύω ότι με ένα πλάνο αναδιοργάνωσης που θα περιέχει και νέο κεφάλαιο, η Hertz θα ξαναγίνει μια μεγάλη εταιρεία και σκοπεύω να παρακολουθήσω στενά την αναδιάρθρωσή της, ενώ ανυπομονώ να βρω ευκαιρίες για να την υποστηρίξω στο μέλλον».


Για τη χρεοκοπία έριξε τις ευθύνες στην πανδημία καθώς η τάχιστη και ολοκληρωτική πτώση στον κλάδο ταξιδίων ήταν αυτή που προκάλεσε τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες της Hertz. Κατέληξε λέγοντας ότι υποστηρίζεθι πλήρως την απόφαση του ΔΣ για υπαγωγή στο πτωχευτικό δίκαιο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Icahn ανέρχεται σε 14,3 δισ. δολάρια και θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές της Wall Street εδώ και δεκαετίες. Είναι ιδιοκτήτης της Icahn Enterprises, ενώ έχει κι ένα επενδυτικό fund που δημιούργησε από την προσωπική του περιουσία.

Όταν εκλέχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ χρημάτισε για κάποιο διάστημα σύμβουλός του επί της αλλαγής του ρυθμιστικού πλαισίου, αλλά παραιτήθηκε γρήγορα λόγω διαφωνιών.

Εχει δωρίσει περίπου 200 εκατ. δολάρια στην Ιατρική Σχολή του Mount Sinai στη Νέα Υόρκη που ονομάστηκε Icahn School of Medicine.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ