2020-05-28 23:53:47
Φωτογραφία για Οργισμένη ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στη Αθήνα κατά του Τζέφρι Πάιατ
Ανακοίνωση σε πολύ αυστηρό ύφος από τη ρωσική πρεσβεία κατά του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ

Με μια «σκληρή» ανακοίνωση απάντησε η ρωσική πρεσβεία στις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα. Ο Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο MEGA για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υποστήριξε ότι «Αν θα υπήρχε οποιαδήποτε κλιμάκωση, οι μόνοι που θα επωφελούντο από αυτή, θα ήταν οι αντίπαλοί μας. Ο νικητής θα είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Είναι αυτοί που αντιτίθενται την ευρωατλαντική κοινότητα με τις αξίες και τις αρχές από αυτή και οι θεσμοί της αντιπροσωπεύει».

Εντονη ήταν η αντίδραση των Ρώσων, σε πολύ αυστηρό ύφος, καθώς η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας αναφέρει: «Είναι ανοησίες οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στη συνέντευξή του ότι ο νικητής, σε περίπτωση κλιμάκωσης μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, δήθεν θα είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Είναι απαράδεκτο ένας ξένος διπλωμάτης να επιτρέπει στον εαυτό του κάτι τέτοιο. Προφανώς, ο πρέσβης απέκτησε αυτό το ανάρμοστο ύφος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία.

Είναι ευρέως γνωστή η χρόνια ανικανότητα των ΗΠΑ να λύσουν τις ενδονατοϊκές διαφορές, τις οποίες η Μόσχα δεν έχει πρόθεση να εργαλειοποιεί. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Ρωσία ήταν και παραμένει ο παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ