2020-05-30 01:17:48
Φωτογραφία για Κουτσούμπας: Καμία συμμετοχή σε παζάρια συνδιαχείρισης του Αιγαίου
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας στη Βουλή κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για επικίνδυνη τακτική εφησυχασμού

Ανησυχητικές χαρακτήρισε τις εξελίξεις στον Εβρο ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου καθώς όπως είπε αποκαλύπτουν το σχέδιο κορύφωσης των προκλήσεων από το καθεστώς Ερντογάν.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας στη Βουλή κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για επικίνδυνη τακτική εφησυχασμού την στιγμή που η Τουρκία αμφισβητεί το πρωτόκολλο του 1926 και κατ επέκταση την συνθήκη της Λοζάνης.

«Οι μόνες θέσεις που εκφράζουν τα λαϊκά συμφέροντα είναι οι θέσεις για καμία αλλαγή συνόρων, καμία συμμετοχή σε παζάρια συνδιαχείρισης του Αιγαίου» επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

Αναφορικά με το σχέδιο της ΕΕ για τη συγκρότηση ταμείου ανάκαμψης υποστήριξε ότι τα πανηγύρια της κυβέρνησης «συσκοτίζουν την πραγματική κατάσταση που προβλέπει ότι τα δάνεια θα πάνε στους λίγους και ισχυρούς και οι υποχρεώσεις στα λαϊκά νοικοκυριά». Πρόσθεσε, δε, ότι στην επιχείρηση συσκότισης συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ «ως αριστερός ψάλτης του συστήματος».


«Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για ευχάριστη έκπληξη. Ευχάριστη για ποιους; Για τον λαό πάντως όχι» είπε ο κ. Κουτσούμπας για να προσθέσει «για το ΚΚΕ δεν αποτελεί θετική ή ευχάριστη έκπληξη. Πρόκειται για παρεμβάσεις της ΕΕ σε περιόδους βαθιάς ύφεσης που στοχεύουν στην στήριξη μονοπωλιακών ομίλων όπως οι επιχειρήσεις στις αερομεταφορές».

«Βαφτίζετε την επιδότηση των εργοδοτών ως επιδότηση εργασίας» είπε σε άλλο σημείο για το πρόγραμμα «ΣΥΝ- εργασία» για να υποστηρίξει ότι «τέτοιου είδους προγράμματα ευνοούν τις ευέλικτες μορφές εργασίας και την απορύθμιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας».

Τέλος, ειδική αναφορά έκανε στην ΛΑΡΚΟ κατηγορώντας τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για συστηματική απαξίωση.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ