2020-05-30 09:01:40
Φωτογραφία για O κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο ψάρεμα τσιπούρας στο κυνήγι των... σιωπηλών δολοφόνων
Παράλληλα με το κυνήγι εκλεκτών θαλασσινών μεζέδων, χρησιμοποιώντας μόνο την ανάσα του και το ψαροτούφεκο του, καταδύεται με το μαχαίρι του και ξηλώνει τα παρατημένα δίχτυα που λυμαίνονται στους βυθούς

Ο δεινός ψαροντουφεκάς από την Κέρκυρα, Χρήστος Σιμάτης, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ τσιπούρας, ξεκίνησε εκστρατεία κατά των σιωπηλών δολοφόνων των ελληνικών θαλασσών. Στο στόχαστρο του, τα παρατημένα στο βυθό δίχτυα και παραγάδια που μολύνουν το θαλάσσιο περιβάλλον και σκοτώνουν ζωντανούς οργανισμούς. Παράλληλα λοιπόν με το ψάρεμα του, επιχειρεί ελεύθερη κατάδυση με όπλο το μαχαίρι του και ξηλώνει, όπως θα δείτε στο σχετικό βίντεο, δίχτυα μέσα από τον πυθμένα της θάλασσας.

Ο Χρήστος Σιμάτης είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ τσιπούρας πιάνοντας το ψάρι των 6.905 κιλών. H τσιπούρα πιάστηκε στα 46 μέτρα βάθος σε ναυάγιο και ήταν μέλος μιας ομάδας περίπου δέκα ψαριών στο ίδιο μέγεθος. Η βουτιά του ψαροντουφεκά διήρκεσε τρία λεπτά. Πάντως το μεγαλύτερο ψάρι που έχει καταφέρει να πιάσει ποτέ, είναι ένα μαγιάτικο 45 κιλών περίπου κι αυτό διότι όταν το τοποθέτησαν πάνω στη ζυγαριά εκείνη... τερμάτισε από το βάρος του ψαριού, οπότε υπολόγισαν το βάρος του στο περίπου.

Χρήστος Σιμάτης
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ