2020-05-30 09:08:56
Φωτογραφία για O αμερικανός καταναλωτής λύγισε: η μεγαλύτερη πτώση δαπάνης στην ιστορία
Οι καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τα δύο στα τρία δολάρια του αμερικανικού ΑΕΠ, κατέρρευσαν παρά την ενίσχυση των εισοδημάτων των αμερικανών

Οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου τα δύο τρίτα της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, κατέγραψαν τον Απρίλιο την μεγαλύτερη υποχώρηση από το 1959 όταν το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου άρχισε να τις καταγράφει. καθώς η πανδημία του κοροναϊού εμπόδισε όλες τις αγορές εκτός από τα πλέον απαραίτητα αγαθά και υπηρεσίες.

Οι δαπάνες των νοικοκυριών μειώθηκαν κατά 13,6% από τον προηγούμενο μήνα. Η μέση εκτίμηση σε των οικονομολόγων που είχαν απαντήσει σε έρευνα του Bloomberg προέβλεπαν μείωση 12,8%.

Τα εισοδήματα σημείωσαν αύξηση ρεκόρ 10,5%, διαψευδοντας εκτιμήσεις για μείωση 5,9%, καθώς τα ομοσπονδιακά τσεκ για την στήριξη της οικονομίας διανεμήθηκαν στους αμερικανούς. Αυτά τα κοινωνικά επιδόματα ανήλθαν στα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο, από 70,2 δισεκατομμύρια δολάρια τον προηγούμενο μήνα.


Ο δείκτης των τιμών καταναλωτή που παρακολουθεί η Ομοσπονδιακής Τράπεζας αυξήθηκε κατά 0,5% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα: Είναι ο πιο χαμηλός πληθωρισμός από το 1961 και πολύ κάτω από τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

Αν και η κρατική επιδότηση των εισοδημάτων βοηθά τους καταναλωτές και οι αμερικανοί επιστρέφουν σιγά σιγά στα ταξίδια και στην εστιαση, οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνο για να επαλέλθει η καταναλώτική δαπάνη σε επίπεδα προ-κορωνοϊού.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ