2020-05-30 09:17:44
Φωτογραφία για Οργισμένη απάντηση ρωσικής πρεσβείας στις ΗΠΑ: Μάλλον υποτιμάτε τη νοημοσύνη άλλων
Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα δήλωσε, νωρίτερα, ότι η Ρωσία δεν διαδραματίζει σταθεροποιητικό ρόλο

Μαίνεται ο πόλεμος δηλώσεων ανάμεσα σε αμερικανική και ρωσική πρεσβεία Ελλάδος.

Η αμερικανική πρεσβεία κατηγόρησε τη Ρωσία πως «δεν είναι ο πυλώνας της ειρήνης και της σταθερότητας» για να λάβει αμέσως την οργισμένη απάντηση της ρωσικής πρεσβείας.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα δήλωσε ότι «δεν κατανοεί την απάντηση της ρωσικής πρεσβείας στη συνέντευξη του Πάιατ» και αναφέρει παραδείγματα όπως τη Λιβύη, την Ουκρανία και την διάσπαση στην Ορθοδοξία.

Άμεση ήταν η αντίδραση της πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα που υπογράμμισε πως: «Η Λιβύη, η Ουκρανία, η διάσπαση στην Ορθοδοξία είναι ακριβώς τα πλέον καταπληκτικά παραδείγματα του "σταθεροποιητικού" ρόλου των ΗΠΑ, όπως και η απροκάλυπτη και μόνιμη ανάμειξη στα εσωτερικά τρίτων χωρών. Μάλλον υποτιμάτε τη νοημοσύνη άλλων. Έλεος πια!».

Τα πνεύματα άρχισαν να οξύνονται μετά τη δήλωση του Τζέφρι Πάιατ στο Mega ότι από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας νικητής θα βγει μόνο η Ρωσία.

Η ρωσική πρεσβεία, λίγο αργότερα, με μια ασυνήθιστα σκληρή διπλωματική γλώσσα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για ανοησίες από πλευράς του Αμερικανού διπλωμάτη.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ