2020-05-30 16:27:13
Φωτογραφία για Να αφήσουμε το κάπνισμα στο παρελθόν, η καλύτερη απόφαση στη φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος
«Κάθε χρόνο, το κάπνισμα σκοτώνει περίπου 6 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», αναφέρει σε δήλωσή της η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τρομίφων, Στέλλα Κυριακίδου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, την Κυριακή, 31 Μαΐου. 

«Πρόκειται για 6 εκατ. θανάτους που θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί, για 6 εκατ. ανθρώπους που σήμερα θα μπορούσαν να είναι ακόμη μαζί μας -και για πολύ πόνο που θα μπορούσε να αποφευχθεί», υπογραμμίζε η Κύπρια επίτροπος, τονίζοντας ότι «ενώ γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα είναι η μεγαλύτερη μεμονωμένη αιτία θανάτου που μπορεί να προληφθεί, συνεχίζει να προκαλεί ασθένεια και απώλεια ανθρώπινων ζωών». 

Η κ. Κυριακίδου σημειώνει επίσης ότι για τον λόγο αυτό, στο ευρωπαϊκό σχέδιο καταπολέμησης του καρκίνου θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον έλεγχο του καπνίσματος και θα αναλαφθεί αποφασιστική δράση για να μειωθεί η έκθεση σε αυτόν τον βασικό παράγοντα κινδύνου. 


Στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως σημειώνει, συγκαταλέγεται και η προστασία των νέων από τις επικίνδυνες συνέπειες του καπνίσματος και ο στόχος αυτός βρίσκεται στο επίκεντρο των σχετικών πολιτικών της ΕΕ. 

Επιπλέον, η κ. Κυριακίδου υπενθυμίζει ότι αυτήν την εβδομάδα παρουσιάστηκε η πρόταση της Κομισιόν για το «πλέον φιλόδοξο και μακρόπνοο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την υγεία στην ιστορία της ΕΕ - το πρόγραμμα “ Η Ευρώπη για την υγεία” (EU4Health)», και διαβεβαιώνει ότι με την «ενωσιακή χρηματοδότηση πρωτοφανούς ύψους 9,4 δισ. ευρώ θα μπορέσουμε να αυξήσουμε σημαντικά τη στήριξή μας για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου». 

«Το κάπνισμα δεν είναι ποτέ ασφαλές», αναφέρει επίσης στον μήνυμά της, το οποίο καταλήγει με μία προτροπή: «Η καλύτερη απόφαση που μπορούμε να λάβουμε στη φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, είναι να αφήσουμε το κάπνισμα στο παρελθόν».
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ταμείο στο Prime time... (29/05/2020)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ταμείο στο Prime time... (29/05/2020)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ