2020-05-31 23:27:07
Φωτογραφία για Προκλητικό: Το πνεύμα της κατάκτησης κράτησε όρθια την Αγία Σοφία
Ο Ιμπραχίμ Καλίν τόνισε ότι το να διαβάζεται μέσα στην Αγία Σοφία το Κοράνι και ειδικά το εδάφιο για την κατάκτηση, αυτό είναι το πνεύμα της κατάκτησης της

Κωνσταντινούπολης - Νωρίτερα ο Ερντογάν δήλωσε: «Δικαίωμα της Άλωσης η μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί»

Εν μέσω ανησυχίας για το παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετά τη φιέστα στην Αγιά Σοφιά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι στην Αθήνα «δεν έχουμε ένα δικό μας τζαμί», ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν, τόνισε στο μέσο «Kanal 7» πως το «πνεύμα της κατάκτησης ήταν εκείνο που κράτησε όρθια την Αγία Σοφία και έκανε την Κωνσταντινούπολη μια παγκόσμια πόλη».

Παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις του Ερντογάν ο οποίος είχε παροτρύνει τους Τούρκους μουσουλμάνους να γεμίσουν πρώτα το τέμενος του Σουλνταναχμέτ (το Μπλε Τζαμί) και μετά θα εξεταστεί και το θέμα της Αγίας Σοφίας. Σημειώνεται ότι το Μπλέ Τζαμί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Αγία Σοφία.


Ακόμη ο Καλίν υποστήριξε ότι «η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης δεν είναι ένα απλό ιστορικό γεγονός. Με το να την περιορίζει κανείς μόνο στο θέμα της Αγίας Σοφίας, χάνει τη μεγάλη εικόνα αυτής της κατάκτησης. Κάποιες φορές η συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα διεξάγεται με καλή πίστη, αλλά κάποιες άλλες η προσοχή στρέφεται προς άλλη κατεύθυνση και χάνουμε το πιο σημαντικό. Ποιο είναι το πνεύμα της κατάκτησης; Το να διαβάζεται μέσα στην Αγία Σοφία το Κοράνι και ειδικά το εδάφιο για την κατάκτηση, αυτό είναι το πνεύμα της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης» είπε συγκεκριμένα ο κ. Καλίν.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου πρόσθεσε, δε, ότι όταν μπήκε ο Μωάμεθ ο Πορθητής στην Πόλη «η Αγία Σοφία ήταν ένα ετοιμόρροπο και ξεχασμένο κτήριο, ωστόσο το πνεύμα της κατάκτησης ήταν εκείνο που κράτησε όρθια την Αγία Σοφία και έκανε την Κωνσταντινούπολη μια παγκόσμια πόλη».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ