2020-06-01 18:59:29
Φωτογραφία για Ο Τραμπ κρύφτηκε σε καταφύγιο λόγω των διαδηλωτών
Μαζί του μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο η σύζυγός του Μελάνια Τραμπ και ο γιός τους, Μπάρον

Ώρες χάους βιώνουν οι ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του 46χρονου αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολις της Μινεσότα με διαδηλώσεις και επεισόδια να ξεσπούν από άκρου εις άκρον της Αμερικής.

Θέατρο επεισόδιων έγινε τα τελευταία 24ωρα και η περιοχή γύρω από τον Λευκό Οίκο με διαδηλωτές να πολιορκούν το κτήριο ανεβάζοντας στο «κόκκινο» το επίπεδο συναγερμού.

Ενδεικτική της κατάστασης η αποκάλυψη από CNN και New York Times ότι οι επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ μετέφεραν τον πρόεδρο της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ σε υπόγειο καταφύγιο για περίπου μια ώρα το βράδυ της Παρασκευής.

Μαζί του κατά τις ίδιες πληροφορίες μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο και η σύζυγός του, Μελάνια και ο γιός τους Μπάρον καθώς αυτό προβλέπεται από το πρωτόκολλο ασφαλείας.

Παράλληλα ο Λευκός Οίκος ειδοποίησε τους εργαζομένους να κρύβουν τις ταυτότητές τους μέχρι να φτάσουν στο σημείο ελέγχου από τους άνδρες και τις γυναίκες των Μυστικών Υπηρεσιών ενώ το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και κατά την αποχώρησή τους.

Το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα - ξημερώματα Δευτέρας ώρα Ελλάδας) αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους συμμετέχοντες σε διαδήλωση εναντίον μπροστά στον Λευκό Οίκο, καθώς ξέσπασαν εκ νέου επεισόδια σε διάφορες περιοχές της Ουάσινγκτον.

Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε μπροστά στην επίσημη κατοικία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πλακάτ και βάζοντας φωτιές, παρότι στην αμερικανική πρωτεύουσα έχει τεθεί σε εφαρμογή απαγόρευση της κυκλοφορίας κατ’ εντολή της δημάρχου Μιούριελ Μπάουζερ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η μάχη στο PRIME TIME...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η μάχη στο PRIME TIME...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ