2020-06-03 00:43:31
Φωτογραφία για Toyota GR Yaris RS
Το GR Yaris για την αγορά της Ιαπωνίας θα προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές παραλλαγές:

RZ, RS και RC. Με τις άλλες δύο να είναι αυτό που περιμένει κανείς από την πιο δυναμική έκδοση στην ιστορία του μοντέλου, η RS είναι αυτή που έχει κάποιο ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους δικούς της λόγους (που ίσως θα μπορούσε να έχει ανταπόκριση και σε αγορές όπως αυτή της χώρας μας). Το RS διαθέτει έναν εντελώς διαφορετικό κινητήρα που δεν θα περίμενε κανείς να βρει σε ένα Toyota με σήμα GR.

Η αντικατάσταση του υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων με τους 272 PS γίνεται από έναν ατμοσφαιρικό Dynamic Force 1,5 λίτρων που προέρχεται από τη «νορμάλ» γκάμα του Yaris. Με απόδοση ισχύος 120 PS και 148 Nm ροπής, το GR Yaris RS είναι μάλλον μια πιο προσιτή –από κάθε άποψη- έκδοση του μοντέλου που αναμένεται από φίλους της μάρκας και μη. Σε αντίθεση με το GR Yaris που διαθέτει εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και τετρακίνηση, το RS διαθέτει Direct Shift-CVT (με δέκα ταχύτητες στη χειροκίνητη λειτουργία) που στέλνει την ισχύ μόνο στους εμπρός τροχούς.

Η Toyota λέει ότι το μοντέλο RS προσφέρει καλύτερες επιδόσεις από τα υπόλοιπα Yaris με έναν τρόπο που το καθιστά προσιτό σε μια προφανώς ευρύτερη γκάμα αγοραστών. Τα paddles προσφέρουν τη sport αίσθηση που περιμένει κανείς από ένα μοντέλο GR, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και το «κρατημένο» στα 1.130 κιλά βάρος της συγκεκριμένης έκδοσης.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ