2020-06-03 01:19:31
Φωτογραφία για Λευκός Οίκος: Το κίνημα Antifa θα διωχθεί ως εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι θα κηρύξει το ANTIFA τρομοκρατική οργάνωση Εν μέσω ισχυρού κύματος οργής, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι πρόσθετες ομοσπονδιακές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σύντομα για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών σε όλη τη χώρα μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε βίαια επεισόδια σε ορισμένες περιοχές, γεγονός που ώθησε πολλούς κυβερνήτες να ζητήσουν την υποστήριξη της Εθνικής Φρουράς.

«Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δύο ενημερώσεις με τον υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ και τον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ και πρόσθετες ομοσπονδιακές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σε όλη τη χώρα», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσης ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε το κίνημα Antifa να διωχθεί ως εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση.


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κηρύξουν το ANTIFA τρομοκρατική οργάνωση», ανακοίνωσε πριν από ένα 24ωρο, με tweet, ο Τραμπ, ο οποίος επιρρίπτει στο κίνημα και άλλους «ριζοσπάστες εξτρεμιστές» τις ταραχές που ξεσπούν κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς.

Με σειρά αναρτήσεων στο Twitter, ο Τραμπ συνεχάρη τις δυνάμεις ασφαλείας που κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση στη Μινεάπολη.

«Οι αναρχικοί υπό την ηγεσία κυρίως του Antifa ελέγχθηκαν γρήγορα. Αυτό έπρεπε να έχει γίνει από τον δήμαρχο από την πρώτη νύκτα και δεν θα είχε υπάρξει πρόβλημα», έγραψε, μεταξύ άλλων, στο αγαπημένο του μέσο ο Αμερικανός πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει χαρακτηρίσει τον δήμαρχο της Μινεάπολης, Τζέικομπ Φρέι, «ριζοσπάστη αριστερό».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ