2020-06-03 11:22:54
Φωτογραφία για Ο ΙΣΑ διαμαρτύρεται έντονα για την αποστολή ειδοποιητηρίων υπερσυνταγογράφησης στα μέλη του από τον ΕΟΠΥΥ
Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Β. Πλαγιανάκο με την οποία διαμαρτύρεται έντονα για την αποστολή ειδοποιητηρίων υπερσυνταγογράφησης στα μέλη του.

Ειδικότερα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει λάβει μεγάλο αριθμό καταγγελιών από τα μέλη του, σχετικά με τις αναλύσεις συνταγογράφησης που τους στείλατε, για τον μήνα Φεβρουάριο. Δυστυχώς από την αρχή ίδρυσης του ΕΟΠΥΥ είναι συνήθης η επιβολή υπέρογκων προστίμων, αλλά και ποινών όπως είναι η αφαίρεση του δικαιώματος συνταγογράφησης και η καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα τα μέλη μας να αισθάνονται απολογούμενοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, επειδή πράττουν ουσιαστικά το καθήκον τους χορηγώντας την ενδεδειγμένη θεραπεία στους ασθενείς τους. 

Πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι, ενώ το σύστημα κατά την είσοδο των ιατρών ενημερώνει μόνο για την μηνιαία ανά ασθενή δαπάνη και όχι για το σύνολο της δαπάνης όλων των ασθενών, στείλατε τις ειδοποιήσεις προς τους ιατρούς, οι οποίες έχουν δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση και μάλιστα κατά την παρούσα χρονική περίοδο που οι γιατροί «έβαλαν πλάτη» λόγω της πανδημίας του covid-19.


Οι ιατροί επομένως αισθάνονται ότι τιμωρούνται, επειδή εξυπηρετούσαν μεγάλο αριθμό ασθενών και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, παραβλέπονται η θέση κάθε ιατρείου, ο αριθμός των ειδικοτήτων που εξυπηρετούν στη συγκεκριμένη περιοχή και ο αριθμός ασθενών που προσέρχονται.

Ειδικά κατά τον μήνα Φεβρουάριο που υπήρχε η έξαρση των πνευμονολογικών ιώσεων, ήταν απολύτως λογική η συνταγογράφηση περισσοτέρων φαρμάκων. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι σε κάποιες ειδικότητες και για συγκεκριμένες παθήσεις είναι απολύτως λογικό ο ιατρός να συνταγογραφεί ακριβά φάρμακα και αν δεν το πράξει και δεν δώσει την δέουσα θεραπεία στον ασθενή του θα έχει και άλλες ευθύνες.

Είναι δυνατόν, οι γιατροί, που κράτησαν ανοιχτά τα ιατρεία τους κατά την κρίση του κορωνοϊού, να τιμωρηθούν με βαρύτατα πρόστιμα και ποινές επειδή χορήγησαν την σωστή και ενδεδειγμένη θεραπεία στους ασθενείς τους, στηρίζοντας το σύστημα υγείας της χώρας μας;

Οι γιατροί μας ενημερώνουν ότι, πλέον, θα είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί κατά την συνταγογράφηση, γεγονός που θα δημιουργήσει ανεπανόρθωτη ζημία κατά το δεύτερο κύμα του ιού, όπως ενημερώνουν οι ειδικοί. Επισημαίνουμε και το γεγονός των αναλύσεων που στείλατε και στους ιατρούς του δημοσίου, τους οποίους ενώ επιβραβεύαμε για τον τρόπο που ασκούσαν το λειτούργημα τους, τώρα τους κάνουμε συστάσεις.

Ο ΙΣΑ διαμαρτύρεται έντονα για αυτή την κατάσταση και σας καλεί να ανακαλέσετε άμεσα τα ειδοποιητήρια λαμβάνοντας υπόψη πρωτίστως την σοβαρότατη κατάσταση λόγω της πανδημίας, αλλά και τις συνέπειες που θα έχει η επιβολή προστίμων την παρούσα χρονική περίοδο.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ