2020-06-03 15:14:17
Φωτογραφία για Ινκόγκνιτο επίσκεψη της Μαρίνας Ντοντέρο-Τσομλεκτσόγλου στον Σκορπιό
Για να ανάψει ένα κερί στους τρεις τάφους των Ωνάσηδων

Η πανδημία του κορωνοϊού και οι εκατοντάδες καθημερινές ειδήσεις που προέρχονταν από το συγκεκριμένο μέτωπο, δεν άφηναν την ειδησεογραφία να ασχοληθεί και πολύ με άλλου είδους θέματα.

Όπως η ινκόγκνιτο επίσκεψη της αδελφικής φίλης της Χριστίνας Ωνάση, Μαρίνας Ντοντέρο-Τσομλεκτσόγλου λίγο πριν το γενικό lockdown στον Σκορπιό, της οικογένειας Ριμπολόβλεφ. Η επιχειρηματίας ήθελε αρκετό καιρό να πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στο νησί που και η ίδια είχε ζήσει μαζί με την Χριστίνα Ωνάση απίστευτες στιγμές για να ανάψει ένα κερί στους τρεις τάφους των Ωνάσηδων. Η ίδια κατάφερε να προσεγγίσει την οικογένεια Ριμπολόβλεφ η οποία γνωρίζοντας τη σχέση της Μαρίνας Ντοντέρο-Τσομλεκτσόγλου με την οικογένεια Ωνάση έδωσε την άδεια ώστε να μεταβεί στον Σκορπιό για να ανάψει ένα κερί στο εκκλησάκι που βρίσκονται και οι τάφοι του Αριστοτέλη, του Αλέξανδρου και της Χριστίνας Ωνάση
. Έτσι, τον περασμένο Μάρτιο και συγκεκριμένα λίγες ημέρες πριν η κυβέρνηση αποφασίσει την καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η επίσκεψη της αδελφικής φίλης της Χριστίνας Ωνάση πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα. Ένα σκάφος από τον Σκορπιό έφθασε στο Νυδρί όπου εκεί περίμενε η κα Ντοντέρο-Τσομλεκτσόγλου και την μετέφερε στο λιμάνι, ενώ με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πήγε στο εκκλησάκι όπου άναψε κερί στη μνήμη της οικογένειας Ωνάση. Η παραμονή της δεν κράτησε παρά λίγα λεπτά και αφού ευχαρίστησε τους υπεύθυνους του Σκορπιού πήρε τον δρόμο της επιστροφής.

Άλλωστε πάνω στο νησί γίνονταν και εργασίες για το μεγάλο πρότζεκτ των 165 εκατομμυρίων ευρώ. Έργα τα οποία σταμάτησαν λόγω κορωνοϊού, ενώ ξεκίνησαν και πάλι πριν από λίγες ημέρες. Μάλιστα οι εργασίες θα σταματήσουν για την τουριστική περίοδο της Λευκάδας μιας και η απόφαση της οικογένειας Ριμπολόβλεφ είναι να μην ταραχθεί η τουριστική ζωή από τις εργασίες, οι οποίες όταν σταματήσουν για καλοκαίρι θα αρχίσουν και πάλι από τον Οκτώβριο.

Η Μαρίνα Ντοντέρο-Τσομλεκτσόγλου πραγματοποίησε αυτό το ταξίδι-αστραπή στον Σκορπιό με αφορμή τη συμπλήρωση 45 χρόνων από τον θάνατο του Αριστοτέλη Ωνάση ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 15 Μαρτίου του 1975.

Η Μαρίνα Ντοντέρο- Τσομλεκτσόγλου είναι ο άνθρωπος ο οποίος είχε βρει τη Χριστίνα Ωνάση νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της στην περιοχή Τορτουγίτας, κοντά στο Μπουένος Άιρες. Ο αδερφός της Γιώργος Χορχέ- Τσομλεκτσόγλου ήταν παιδικός φίλος της Χριστίνας την οποία αργότερα ερωτεύτηκε όπως τον ερωτεύτηκε και η Χριστίνα και σκόπευαν να παντρευτούν, αλλά τους πρόλαβε ο θάνατος της Χριστίνας. Η κα Μαρίνα Ντοντέρο- Τσομλεκτσόγλου έχει γράψει και βιβλίο με τίτλο «η ζωή μου με τη Χριστίνα Ωνάση» στις σελίδες του οποίου περιέγραψε και την ημέρα που η κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση έφυγε από τη ζωή:

«Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου του 1988. Κατά τη διάρκεια του δείπνου η Χριστίνα άρχισε να μιλά για τον πατέρα και τον αδελφό της και για ένα σωρό άλλα πράγματα που συνήθως δεν ανέφερε ποτέ. Ήταν σαν να περνούσε μια διαδικασία κάθαρσης μιλώντας για την αγάπη που δεχόταν από τους γύρω της. Μου έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο και μου είπε καληνύχτα στα ελληνικά. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδα ζωντανή. Την επόμενη μέρα σηκώθηκα στις 10 και ρώτησα την Ελένη, την οικονόμο, πού ήταν η Χριστίνα. Μου είπε ότι ακόμη κοιμόταν. Πήγα στο δωμάτιό της και από την κλειδαρότρυπα είδα φως. Έπειτα άνοιξα την πόρτα και ξαφνιάστηκα όταν είδα το κρεβάτι στρωμένο, με πεταμένα ρούχα επάνω του. Η πόρτα του μπάνιου ήταν μισάνοιχτη και ακουγόταν τρεχούμενο νερό. Μπήκα στο μπάνιο και την είδα από πίσω, καθισμένη στημένα και με το κεφάλι της σχεδόν ίσιο. Χωρίς να την αγγίξω, και ούτε καν να της μιλήσω, πήγα να πω στην Ελένη ότι η Χριστίνα είχε αποκοιμηθεί, πράγμα που συνέβαινε συχνά. Η Ελένη ήρθε στο μπάνιο να με βοηθήσει να τη σηκώσουμε και να τη μεταφέρουμε στο κρεβάτι, αλλά όταν είδε το πρόσωπό της άρχισε να φωνάζει: ''Είναι νεκρή!''. Την ξάπλωσαν σε μια πετσέτα στο πάτωμα, στο μπάνιο. Θυμάμαι ξεκάθαρα ότι τα μάτια της ήταν ορθάνοιχτα, κοιτάζοντας το άπειρο. Κλαίγοντας και εκτός εαυτού ήμουν σίγουρη ότι ήταν ακόμα ζωντανή και ότι έπρεπε να τηλεφωνήσω στον γιατρό».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ