2020-06-04 01:48:00
Φωτογραφία για Άντερς Τέγκνελ: Το mea culpa του αρχιτέκτονα του σουηδικού πειράματος για την ανοσία της αγέλης
Παραδέχεται για πρώτη φορά δημόσια ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα στην αρχή της επιδημίας ώστε να περιοριστούν οι ανθρώπινες απώλειες

Ο Άντερς Τέγκνελ, ο επικεφαλής της ομάδας των επιδημιολόγων που χειρίζεται την κρίση με τον κορωνοϊό στη Σουηδία ο άνθρωπος και που ηγήθηκε του πειράματος να μην προχωρήσει η χώρα σε lockdown και να μην επιβάλλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα για πρώτη φορά παραδέχεται για πρώτη φορά δημόσια ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα στην αρχή της επιδημίας ώστε να περιοριστούν οι ανθρώπινες απώλειες.

«Αν καλούμασταν να αντιμετωπίσουμε ξανά το ίδιο με την γνώση που έχουμε σήμερα νομίζω ότι η απάντησή μας θα ήταν διαφορετική κάνοντας κάτι μεταξύ αυτού που αποφασίσαμε στη Σουηδία και του δρόμου που ακολούθησε ο υπόλοιπος κόσμος είπε ο Τέγκνελ σουηδικό ραδιόφωνο.

Ο σουηδός επιστήμονας είναι ο αρχιτέκτονας της αμφιλεγόμενης προσέγγισης της Σουηδίας για την καταπολέμηση του ιού. Στη Σουηδία οι συγκεντρώσεις άνω των 50 ατόμων εξακολουθούν να απαγορεύονται όμως καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια και τα σχολεία ήταν ανοικτά.


Η χαλαρή προσέγγιση για τον περιορισμό της πανδημίας προκάλεσε παγκόσμια αγανάκτηση. Αυτό που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση είναι ο αριθμός των θυμάτων, 43 ανά 100.000, από τα υψηλότερα ποσοστά παγκοσμίως που υπερβαίνει κατά πολύ τη γειτονική Δανία και τη Νορβηγία χώρς που επέβαλε πολύ πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Τώρα, ο Τέγκνελ παραδέχεται ότι η στρατηγική του είχε ως αποτέλεσμα πάρα πολλούς θανάτους. «Είναι σαφές ότι υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης σε αυτό που κάναμε στη Σουηδία», είπε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ