2020-06-04 09:17:56
Φωτογραφία για Ρεκόρ ταχύτητας internet ισοδυναμεί με download 1.000 ταινιών σε 1 δευτερόλεπτο
Οι ο

πτικές ίνες που φτάνουν στα σπίτια μας μπορεί να είναι αρκετές για να κάνουμε stream και να παίζουμε online παιχνίδια, ωστόσο Αυστραλοί ερευνητές από τρία πανεπιστήμια “απογείωσαν” τις δυνατότητές τους. Για την ακρίβεια έκαναν παγκόσμιο ρεκόρ σε ταχύτητες internet, αγγίζοντας τα εξωφρενικά 44.2Tbps (terabits το δευτερόλεπτο). Σημειώστε πως στην Αυστραλία, η μέση ταχύτητα download είναι 43.4Mbps.

Οι ερευνητές πέτυχαν το ρεκόρ με τη χρήση ενός “micro comb”, ενός οπτικού chip το οποίο περιέχει εκατοντάδες υπέρυθρα lasers για να μεταφέρει δεδομένα. Το εντυπωσιακό όμως είναι πως το ρεκόρ το πέτυχαν χρησιμοποιώντας την ήδη υπάρχουσα υποδομή επικοινωνιών της χώρας, χωρίς να χρειάζονται εξειδικευμένη υποδομή. Φυσικά αυτό σημαίνει πως μελλοντικά, η υπάρχουσα υποδομή θα μπορεί να αναβαθμίσει τις ταχύτητες του internet χωρίς ριζικές αλλαγές.

Υπάρχει ένα είδος παγκόσμιας κούρσας αυτή τη στιγμή για να φτάσει αυτή η τεχνολογία σε ένα εμπορικό στάδιο, καθώς το micro-comb είναι χρήσιμο για μία πραγματικά ευρεία χρήση σε υπάρχουσες τεχνολογίες. – Dr. Bill Corcoran, Monash University

Επομένως μιλάμε για μία τεχνολογία η οποία  δεν είναι πολύ μακριά από τον πραγματικό κόσμο όπως οι περισσότερες καινοτομίες. Μάλιστα ο Corcoran θεωρεί πως είναι εφικτό αυτές οι ταχύτητες να φτάσουν στους καταναλωτές τα επόμενα πέντε χρόνια.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ