2020-06-04 13:11:14
Φωτογραφία για Σημειώματα ΕΟΠΥΥ στοχοποιούν ιατρούς για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών τους
Γίναμε αποδέκτες πληθώρας διαμαρτυρίας συμβεβλημένων ιατρών από την ανάγνωση των σημειωμάτων ανάλυσης της συνταγογράφησης για το μήνα Φεβρουάριο του 2020. Βάσει του άρθρου 92 του Ν4600/19 προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα για παράβαση κατά 20% της μέσης συνταγογραφικής συμπεριφοράς της ειδικότητας του ιατρού.

Η παραμετροποίηση του νόμου τιμωρεί τους ιατρούς που εξυπηρετούν μεγαλύτερο όγκο ασφαλισμένων και φαίνεται να λησμονεί την εποχικότητα των χειμερινών μηνών που εμφανίζουν αυξημένη επισκεψιμότητα στα ιατρεία.

Ιατροί με κατοχή εξειδικεύσεων για χρόνια νοσήματα ή που εξυπηρετούν πληθώρα ασφαλισμένων σε ακριτικές και νησιώτικες περιοχές βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ελέγχου λόγω του ότι λίγοι ιατροί εξυπηρετούν μεγαλύτερο αναλογικά πληθυσμό !!!

Θεράποντες ιατροί αναγράφουν τη δραστική ουσία στη συνταγογράφηση και βρίσκονται υπόλογοι για την αναλογία εκτέλεσης των συνταγών τους (on patent, off patent, γενόσημα) που αποφασίζεται στα φαρμακεία !!!


Οι ιατροί αναγράφουν φάρμακα υψηλού κόστους για τις παθήσεις των ασθενών τους (καρκινοπαθών, νεφροπαθών, ρευματοπαθών, ασθενών με νευρολογική νόσο, κλπ) και βρίσκονται υπόλογοι για υπέρβαση συνταγογράφησης όταν είναι γνωστό ότι τα ΦΥΚ ελέγχονται από το ανώτατο υγειονομικό συμβούλιο (Α.Υ.Σ.) και εγκρίνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, ως αναγκαία δαπάνη για τους ασθενείς !!!!

Οι κλινικοί ιατροί αντιμετωπίζουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές, ασθένειες και παθήσεις και όχι αριθμούς και στατιστική ! Διαχειρίστηκαν με μεγάλη επιτυχία την πανδημία COVID-19 και έρχονται αντιμέτωποι με το ατέρμονο τέρας της αναίσθητης γραφειοκρατίας των αριθμών.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ οφείλει να απαντήσει με ποιο τρόπο θα πρέπει να εξυπηρετήσουν οι θεράποντες ιατροί τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και τους χρόνιους ασθενείς, χωρίς να χαρακτηριστούν παραβάτες.

Ατεκμηρίωτα πρόστιμα για την ενδεδειγμένη, βάσει των πρωτοκόλλων, θεραπευτική αγωγή, αποτελεί πράξη αδιανόητη και βάναυση. Για τους ιατρούς και τους ασφαλισμένους !! Ως άμεση παρενέργεια, εν μέσω πανδημίας COVID-19, οι ασθενείς θα καταντήσουν "επαίτες" από ιατρό σε ιατρό για τη συνταγογράφηση των αναγκαίων φαρμάκων τους !! 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος          Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Δημήτρης Οικονόμου
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ