2020-06-04 21:30:52
Φωτογραφία για Μητσοτάκης σε Ντερ Λάιεν: Δεν οδηγούμαστε σε ελληνοτουρκική κρίση αλλά σε ευρωτουρκική
Με αναφορά στις τουρκικές προκλήσεις και τις κινήσεις που κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως τόνισε «γίνεται ξεκάθαρο ότι ενδεχόμενο κλιμάκωσης από πλευρά της Τουρκίας δεν θα οδηγήσει σε ελληνοτουρκική αλλά σε κρίση ..των συνολικών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία».

Προηγουμένως είχε αναφέρει πως «Κατόπιν προκλητικών και παράνομων συμπεριφορών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με αποκορύφωμα τη δημοσίευση στο φύλλο της τουρκικής εφημερίδας της κυβέρνησης αιτήσεων για άδεια έρευνας και εξόρυξη υδρογονανθράκων από την 

κρατική τουρκική εταιρεία πετρελαίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε χθες επιστολές προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν».

Όλα τα ζητήματα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωών είναι ευαίσθητα θέματα και είναι σε εξέλιξη διπλωματικές κινήσεις δήλωσε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο.


Στο ερώτημα του newsit.gr για το αν θα γίνει επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Πέτσας είπε: Δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κ. Ερντογάν. Αυτό που κάνουμε εμείς πάντα είναι ακόμα και σε περιόδους κρίσεων να έχουμε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας.

Πηγή: Newsit.gr

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ