2020-06-04 21:31:08
Φωτογραφία για «Ιδιωτικό στρατό» πάει να φτιάξει ο Ερντογάν
Η αντιπολίτευση της χώρας πιστεύει ότι η μεγαλύτερη «ελαστικότητα» των κινήσεων αυτής της ομάδας δεν αφορά την υπηρέτηση του κράτους αλλά την προσωπική υπηρεσία στον Ταγίπ Ερντογάν

Η κυβέρνηση της Τουρκίας σκοπεύει να δώσει νέες εξουσίες σε μια βοηθητική αστυνομική δύναμη 28.000 ατόμων, προκαλώντας ανησυχίες ότι σχετικά με το σκοπό αυτής της κίνησης.

Συγκεκριμένα, η αντιπολίτευση της χώρας πιστεύει ότι η μεγαλύτερη «ελαστικότητα» των κινήσεων αυτής της ομάδας δεν αφορά την υπηρέτηση του κράτους αλλά την προσωπική υπηρεσία στον Ταγίπ Ερντογάν.

Οι νέες εξουσίες, περιλαμβάνουν χαλάρωση των περιορισμών στη χρήση πυροβόλων όπλων και στον έλεγχο για ταυτοποίηση προσώπων.

Οι εξουσίες αυτές προορίζονται να επιτρέψουν στους λεγόμενους «φύλακες» να ασκούν μεγαλύτερο έλεγχο κατά της εγκληματικότητας και των διαδηλωτών, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο την Πέμπτη ή την Παρασκευή.


Τα μέλη της μονάδας θα λάβουν εκπαίδευση πάνω σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και εκπαίδευση στα όπλα.

Το κόμμα της κεντρικής αντιπολίτευσης CHP ανησυχεί ότι η μονάδα θα μετατραπεί σε «φρουρούς του καθεστώτος» οι οποίοι θα είναι πιστοί στο κυβερνών κόμμα του Ερντογάν, δήλωσε ο βουλευτής του CHP, Ali Oztunc.

Ο Naci Bostanci, βουλευτής του ΑΚ, αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς.

«Οι φύλακες είναι μέρος των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίοι εξυπηρετούν όλους» στη χώρα, δήλωσε ο Bostanci την Πέμπτη. «Οι ισχυρισμοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν είναι αληθείς».

Ο Mehmet Metanet Culhaoglu, βουλευτής του κόμματος της αντιπολίτευσης Iyi, δήλωσε στο κοινοβούλιο την Τετάρτη ότι τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ισχυρισμούς ότι ορισμένοι από τη μονάδα «παρεμβαίνουν στον τρόπο ζωής των ανθρώπων, όπως η αστυνομία στο Ιράν».

Η κυβέρνηση του Ερντογάν, σε συμμαχία με το εθνικιστικό κόμμα MHP, ενισχύει τις δυνάμεις ασφαλείας από το 2013, όταν ξέσπασαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Μάλιστα, η προσπάθεια αυτή διπλασιάστηκεμετά από ένα αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ