2020-06-04 21:32:04
Φωτογραφία για Βραβείο «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» στο 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ -Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη  βράβευσε μαθητές και μαθήτριες του σχολείου…
Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη  (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.), με έδρα τη Γενεύη, σκοπό έχει τη διάδοση του έργου του μέγιστου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη.

 

Στο βιβλίο Νεοελληνική Λογοτεχνία Γ Γυμνασίου ανθολογείται απόσπασμα  από το έργο του Ν. Καζαντζάκη, Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά. Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. Γεώργιος Στασινάκης αποδέχτηκε Πρόσκληση του Διευθυντή και των φιλολόγων του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου «Κοσμάς ο Αιτωλός», να δώσει Διάλεξη στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Ο Πρόεδρος επισκέφτηκε το 2ο Γυμνάσιο στις 24 Οκτωβρίου 2019.Το θέμα της διάλεξης ήταν: « Ο Νίκος Καζαντζάκης και το έργο του». Μετά τη Διάλεξη ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες. Ο Γ. Στασινάκης απάντησε στις ερωτήσεις και απορίες που εξέφρασαν τα παιδιά… Ο ίδιος πρότεινε στο Διευθυντή και στους Εκπαιδευτικούς να αναθέσουν στους μαθητές και μαθήτριες ένα θέμα εργασίας με τίτλο: «Ο Ζορμπάς και οι Γυναίκες…». Για να κινητοποιήσει το ενδιαφέρον των παιδιών υποσχέθηκε βράβευση των καλύτερων εργασιών και αναμνηστικά δώρα σε όσα διαβάσουν ολόκληρο το βιβλίο του Καζαντζάκη.

Ενθουσιασμένοι μαθητές και μαθήτριες άρχισαν το διάβασμα του βιβλίου και το παρουσίασαν στην τάξη. Στη συνέχεια έγραψαν και τη συγκεκριμένη εργασία.

Αξιολογήθηκαν και κρίθηκαν άξιες βράβευσης τέσσερις εργασίες μαθητών. Και της φιλολόγου Μαρίας Αγγέλη. 

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ