2020-06-04 22:31:39
Φωτογραφία για Novartis - Εισαγγελία Διαφθοράς: Ορισμένα έγγραφα του Αγγελή δεν προέρχονται από τις ΗΠΑ
Ανακοίνωση της εισαγγελίας Διαφθοράς μετά την κατάθεση σημαντικών εγγράφων εκ μέρους του Ιωάννη Αγγελη - Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε υποστηρίξει πως η εισαγγελία Διαφθοράς προχώρησε σε επιλεκτική χρήση των πληροφοριών δημιουργώντας στρεβλή εικόνα

Παράνομα τηρεί αρχείο με έγγραφα της εισαγγελίας Διαφθοράς ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.

Μάλιστα, κάποια από αυτά που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τo ρόλο του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στον εισαγγελικό χειρισμό της υπόθεσης της Novartis, δεν προέρχονται από τις αμερικανικές αρχές, ενώ ένα εξ’ αυτών δεν αφορά καν στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Τα παραπάνω υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία Διαφοράς. Μια ανακοίνωση που έρχεται μετά την κατάθεση σημαντικών εγγράφων εκ μέρους του κ. Αγγελή, πρώην μάλιστα επόπτη της εισαγγελίας Διαφθοράς, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.


Έγγραφα και στοιχεία που σύμφωνα με τον ίδιο, θεμελιώνουν ευθέως το αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας από τους εισαγγελείς Διαφθοράς καθώς μεταξύ άλλων δείχνουν πως η επικεφαλής της Ελένη Τουλουπάκη και οι στενοί της συνεργάτες λειτούργησαν «εκ του πονηρού» και χρησιμοποίησαν κατά το δοκούν ή απέκρυψαν άτυπες πληροφορίες που έλαβαν από τις αμερικανικές αρχές.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αγγελής είχε υποστηρίξει σε σχετική αναφορά του πως η εισαγγελία Διαφθοράς προχώρησε σε επιλεκτική χρήση των πληροφοριών δημιουργώντας στρεβλή εικόνα για τα πραγματικά στοιχεία που έστειλαν οι αμερικανικές αρχές αποκρύπτοντας παράλληλα τις εκθέσεις από τις οποίες δεν προκύπτει εμπλοκή Ελλήνων πολιτικών στην υπόθεση.

Ακόμη, κατά τον κ. Αγγελή η εισαγγελία Διαφθοράς απέκρυψε την επισήμανση των αμερικανικών αρχών ότι οι πληροφορίες βασίζονται σε καταγγελίες μαρτύρων και δεν αποτελούν πραγματικά νομικά συμπεράσματα.

Απαντώντας τώρα στις αιτιάσεις αυτές του κ. Αγγελή η εισαγγελία Διαφθοράς στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: «Με αφορµή την πρόσφατη κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής από τον τέως Επόπτη µας κ. Αγγελή, εγγράφων της Υπηρεσίας µας που κατέχει και τηρεί σε αρχείο ως µη όφειλε, πρέπει να επισηµάνουµε για την προστασία του κύρους της Υπηρεσίας µας και του θεσµού της Δικαιοσύνης, ότι δύο εξ αυτών και πιο συγκεκριµένα: α) το µε αριθµ Φ 09222/5039 και β) το µε αριθµ. Φ09222/5039 έγγραφα αποτελούν επίσηµες µεταφράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών εγγράφων της δικογραφίας, που δεν προέρχονται από τις αµερικανικές αρχές, το τρίτο έγγραφο, δεν αφορά στην υπόθεση Νovartis, αλλά σε άλλη, άσχετη, και το τέταρτο είναι εκ των επιτρεπτής χρήσης εγγράφων και έχει ήδη αποσταλεί από εµάς στην Βουλή των Ελλήνων. Σε ότι αφορά στα λοιπά κατατεθέντα έγγραφα που φέρουν ένδειξη απαγόρευσης χρήσης τους από τις αµερικανικές αρχές η υπηρεσία µας δεν έχει να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο ως έχει υπηρεσιακή υποχρέωση αλλά και σε ένδειξη της απαιτούµενης σοβαρότητος. Αναµένουµε τη συνέχεια νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων, προερχοµένων από ένα παρανόµως τηρούµενο αρχείο εγγράφων».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ