2020-06-05 09:29:25
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Τι πρέπει να προσέχουν οι ευπαθείς ομάδες στα ταξίδια τους το καλοκαίρι-Οδηγίες του ΕΟΔΥ
HR

 

Σε ισχύ είναι ακόμη η αυστηρή σύσταση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για αποφυγή των ταξιδιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Με οδηγία τους οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ τονίζουν πως ο κίνδυνος για τον ταξιδιώτη θεωρείται πολύ υψηλός. Θεωρούν πως πρέπει να αποφεύγεται το ταξίδι, αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

Συνιστάται ισχυρά η αποφυγή ταξιδιών εντός και εκτός Ελλάδας όλων των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Πρόκειται για άτομα με ηλικία άνω των 70 ετών ή οποιασδήποτε ηλικίας με υποκείμενα σοβαρά χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης, νοσήματα του αναπνευστικού) και άτομα με ανοσοκαταστολή.

Σε όσους ταξιδεύουν, προτείνονται τα εξής:

Να πλένουν συχνά τα χέρια με νερό και σαπούνι.

Να αποφύγουν την επαφή με τα ζώα (ζωντανά ή νεκρά), τις αγορές ζώων και τα προϊόντα ζωικής προέλευσης (όπως μη μαγειρεμένο κρέας).

Να αποφύγετε την επαφή με ασθενείς.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού συνιστάται:

Να αναβάλεται το ταξίδι σας εάν υπάρχουν συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).

Να καλύπτεται το στόμα και η μύτη με χαρτομάντιλο ή με το μανίκι (όχι με το χέρι) στον βήχα ή στο φτέρνισμα.

Να αποφεύγεται η επαφή με άλλα άτομα, ενώ υπάρχουν συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).

Επιστροφή

Συνιστάται σε όλους τους ταξιδιώτες, πριν και μετά το ταξίδι, να ενημερώνονται από τον ΕΟΔΥ (1135, 210.5212054) για την εξέλιξη της νόσου και τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Τονίζεται ότι, καθώς η επιδημία εξελίσσεται, οι οδηγίες ενδέχεται να τροποποιηθούν.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ