2020-06-05 15:21:37
Φωτογραφία για Δελτίο Τύπου ΠΑΣΥΠΑΑ
 Secretary Pasipaa

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ

ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 

Π.Ε.Δ.Υ) - ΕΣΥ

Αποφ. ΕΔ: 538/2014

e-mail: [email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 04/06/2020

Ξαναρχίζοντας οι επιτροπές αναπηρίας (ΚΕΠΑ), για την ορθή λειτουργία τους, θεωρούμε πως πρέπει να μπούνε κάποιοι κανόνες που έως τώρα δεν υπήρχαν ή δεν τηρούνταν. Η συμμετοχή των ιατρών του ειδικού σώματος θα πρέπει να είναι ισάριθμη για όλους τους συμμετέχοντες γιατρούς της χώρας ανά ειδικότητα, χωρίς να υπερτερούν οι συμμετοχές των γιατρών από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πάρα πολλοί συνάδελφοι της περιφέρειας διαμαρτύρονται για την μη τακτική συμμετοχή τους στις επιτροπές και αυτό πιστοποιείται εύκολα από τα εκκαθαριστικά που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες στο τέλος κάθε φορολογικού έτους. 

Θέλουμε να τονίσουμε το πρόβλημα όχι μόνο ως προς την κατανομή των ιατρών αλλά και την μη συμμετοχή διαφόρων ειδικοτήτων στο δειγματοληπτικό έλεγχο για την εγκυρότητα των εισηγητικών φακέλων. 

Η Ομοσπονδία μας προτίθεται να βοηθήσει στη βελτίωση και την αναβάθμιση των επιτροπών και στον έλεγχο της εγκυρότητας των ιατρικών πιστοποιητικών που κατατίθενται στους εισηγητικούς φακέλους και εκδίδονται από δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα. 

ΥΓ. Θα θέλαμε να απευθύνουμε και ένα ερώτημα στη διεύθυνση των ΚΕΠΑ και τους συμμετέχοντες ιατρούς του ειδικού σώματος, εάν έχουν ορισθεί αναπληρωτές ιατροί, παρόντες στην Πειραιώς πριν την επιτροπή, σε αναμονή, μήπως καθυστερήσει λίγα λεπτά κάποιο μέλος των επιτροπών ώστε να τους αντικαταστήσουν άμεσα. Υπάρχει αναφορά προ διημέρου ανάλογου συμβάντος που μας οδηγεί στο ερώτημα αυτό, καθώς και στο ερώτημα ποιος έχει ορίσει αυτά τα άτομα και γιατί παρευρίσκονται εκ των προτέρων στο χώρο των επιτροπών. 

Ο Πρόεδρος Μπούρος Χαρίλαος

Ο Γ. Γραμματέας Θεσσαλονικεύς Νικόλαος
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ