2020-06-05 16:44:08
Φωτογραφία για Στην Αθήνα ο Λουίτζι Ντι Μάϊο στις 9 Ιουνίου. -Mόνο οι κόκκινες γαρίδες απομένουν για την υπογραφή της ΑΟΖ
  

     Η Ρώμη επιδιώκει σαφή δέσμευση ότι μετά την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Ιόνιο οι Ιταλοί ψαράδες θα διατηρήσουν το δικαίωμα αλίευσης στη ζώνη μεταξύ των 6 και 12 ναυτικών μιλίων από τις ακτές των νησιών.

Πολλοί αριστερίζοντες, αυτοπροσδιοριζόμενοι και ως αναρχικοί, κάθε φορά που η Τουρκία επιχειρεί να επαναφέρει τη θεωρία των γκρίζων ζωνών και να δημιουργήσει θέμα περί υποτιθέμενης αδιευκρίνιστης κυριαρχίας σε νήσους ή νησίδες του αρχιπελάγους, εκτοξεύουν το σύνθημα «Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του» και τορπιλίζουν τον διάλογο οδηγώντας σε αδιέξοδα μονοπάτια ακόμη και συζητήσεις μεταξύ φίλων.

Mπορεί να μοιάζει παραδοξολογία, όμως και στην περίπτωση του Ιονίου πελάγους κάποιοι «γκοσίστες» θα μπορούσαν να επιχειρηματολογήσουν ότι το Ιόνιο ανήκει στα οστρακόδερμά του - και πιο συγκεκριμένα στις περιζήτητες κόκκινες γαρίδες του, τις οποίες αλιεύουν μανιωδώς Ιταλοί ψαράδες!

Πώς, όμως, συνδέεται η παρουσία της κόκκινης γαρίδας στο Ιόνιο με τους Ιταλούς ψαράδες και τις διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (AOZ) ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία;

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ